A piskótához habosra keverjük a tojássárgájákat a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, a darált kekszet, a mogyorót és a felvert tojásfehérjéket. Óvatosan összekeverjük és a masszát beleöntjük a Rama Vajassal kikent és zsemlemorzsával beszórt tortaformába, majd 175 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. A kész piskótát egy éjszaka pihentetjük. Másnap három lapra vágjuk, és a lapokat a kompótlé és a rum keverékével átitatjuk. A krémhez összekeverjük a tojássárgájákat a pudingporral és egy kevés tejjel. A többi tejet felforraljuk a cukorral, belefőzzük a pudingporos keveréket, és a kész pudingot lehűtjük. A nugátkrémet gőz fölött felolvasztjuk. A Rama Vajast habosra keverjük, hozzáadjuk a pudingot és a folyékony nugátkrémet. Az alsó piskótalapot megkenjük a krém felével, rátesszük a középső lapot, és azt is megkenjük. A krém tetejére rászórjuk az apróra vágott mogyorót, majd betakarjuk a felső piskótalappal. Felvert tejszínhabbal és csokoládéreszelékkel díszítjük. Ha a mogyorótortát gyerekek számára készítjük, akkor a tésztába ne tegyünk rumot, a kész tortát cukor- vagy csokoládégyöngyökkel, színes gömböcskékkel vagy marcipánállatkákkal díszíthetjük.