Mogyorótorta nugátkrémmel
Mogyorótorta nugátkrémmel
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • kakaópor (vagy több)

A krémhez

  • Rama Vajas Íz - 40 dekagramm
  • tej - 7 dl
  • vaníliás krémpudingpor - 2 csomag
  • tojássárgája - 4 darab
  • kristálycukor - 20 dekagramm
  • nugátkrém vagy mogyorókrém - 40 dekagramm
  • apróra vágott mogyoró - 5 darab

A piskótához

  • tojás - 10 darab
  • Dr. Oetker Vanillincukor - 1 csomag
  • kristálycukor - 18 dekagramm
  • háztartási keksz - 12.5 dekagramm
  • étcsokoládé - 12 dekagramm
  • gyümölcskompót leve - 1 kevés
  • rum - 2 evőkanál
  • apróra vágott, pörkölt mogyoró - 12.5 dekagramm

A bevonathoz

  • csokoládé - 10 dekagramm
  • tejszín - 2.5 dl

Elkészítés:

  1. A piskótához habosra keverjük a tojássárgájákat a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, a darált kekszet, a mogyorót és a felvert tojásfehérjéket. Óvatosan összekeverjük és a masszát beleöntjük a Rama Vajassal kikent és zsemlemorzsával beszórt tortaformába, majd 175 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. A kész piskótát egy éjszaka pihentetjük. Másnap három lapra vágjuk, és a lapokat a kompótlé és a rum keverékével átitatjuk. A krémhez összekeverjük a tojássárgájákat a pudingporral és egy kevés tejjel. A többi tejet felforraljuk a cukorral, belefőzzük a pudingporos keveréket, és a kész pudingot lehűtjük. A nugátkrémet gőz fölött felolvasztjuk. A Rama Vajast habosra keverjük, hozzáadjuk a pudingot és a folyékony nugátkrémet. Az alsó piskótalapot megkenjük a krém felével, rátesszük a középső lapot, és azt is megkenjük. A krém tetejére rászórjuk az apróra vágott mogyorót, majd betakarjuk a felső piskótalappal. Felvert tejszínhabbal és csokoládéreszelékkel díszítjük. Ha a mogyorótortát gyerekek számára készítjük, akkor a tésztába ne tegyünk rumot, a kész tortát cukor- vagy csokoládégyöngyökkel, színes gömböcskékkel vagy marcipánállatkákkal díszíthetjük.