Feltöltve:

Mohácsi rétes

70
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Az alaphoz

réteslap6 darab
150 gr-os kefií4 darab
tojás3 darab
búzadara1.5 pohár
citrom reszelt héja és leve1 darab
sütőpor1 csomag
vaníliás cukor2 csomag
étolaj0.75 pohár
porcukor5 pohár
túró50 dekagramm
őszibarackbefőtt1 doboz

A réteslapok kenéséhez

étolaj1 darab

A tetejére

tojás1 darab
tejföl1 evőkanál

Desszertek: Mohácsi rétes a sok Rétes recept közül.

Elkészítés

1

Elkészítése:

A gyümölcs és a túró kivételével mindent összekeverünk és 1 órát a hűtőben állni hagyjuk.
Ez fontos,mert a rétesből nem lesz semmi!
A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük.
Az első réteslapot rátesszük,olajjal lekenjük,következik a 2. réteslap.
Erre öntjük a fele búzadarás keveréket,ami a hűtőben megduzzadt.
Megszórjuk a túró felével,majd a feldarabolt barack felével.
Rátesszük a következő két réteslapot,egyenként lekenjük olajjal.
Erre kerül a másik fele darás keverék,megszórjuk a túróval,majd a barack darabokkal és befedjük a 2 db olajozott réteslappal.
Az egész tojást felverjük,tejföllel összekeverjük és a felső réteslapot az egésszel lekenjük.
Meggyel is készíthető,legközelebb azzal készítem.
180 fokra melegített sütőben,szép aranysárgára megsütjük.
Sütés közben fóliával fedjük le a tetejét,ha gyorsan sülne,meg ne égjen a teteje!

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem