Mohácsi rétes
Mohácsi rétes
  • timer70 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Az alaphoz

    • réteslap - 6 darab
    • 150 gr-os kefií - 4 darab
    • tojás - 3 darab
    • búzadara - 1.5 pohár
    • citrom reszelt héja és leve - 1 darab
    • sütőpor - 1 csomag
    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • étolaj - 0.75 pohár
    • porcukor - 5 pohár
    • túró - 50 dekagramm
    • őszibarackbefőtt - 1 doboz

    A réteslapok kenéséhez

    • étolaj - 1 darab

    A tetejére

    • tojás - 1 darab
    • tejföl - 1 evőkanál

    Elkészítés:

    1. Elkészítése:A gyümölcs és a túró kivételével mindent összekeverünk és 1 órát a hűtőben állni hagyjuk. Ez fontos,mert a rétesből nem lesz semmi! A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük. Az első réteslapot rátesszük,olajjal lekenjük,következik a 2. réteslap. Erre öntjük a fele búzadarás keveréket,ami a hűtőben megduzzadt. Megszórjuk a túró felével,majd a feldarabolt barack felével. Rátesszük a következő két réteslapot,egyenként lekenjük olajjal. Erre kerül a másik fele darás keverék,megszórjuk a túróval,majd a barack darabokkal és befedjük a 2 db olajozott réteslappal. Az egész tojást felverjük,tejföllel összekeverjük és a felső réteslapot az egésszel lekenjük. Meggyel is készíthető,legközelebb azzal készítem. 180 fokra melegített sütőben,szép aranysárgára megsütjük. Sütés közben fóliával fedjük le a tetejét,ha gyorsan sülne,meg ne égjen a teteje!