Mokkafánk
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 50 dekagramm | |
---|---|---|
sütőpor | 0.5 csomag | |
porcukor | 17 dekagramm | |
darált kávé | 1 kávéskanál | |
tojássárgája | 1 darab | |
tojás | 1 egész | |
Ráma | 20 dekagramm |
A krémhez
erős feketekávé | 1.25 dl | |
---|---|---|
rétesliszt | 1 evőkanál | |
Ráma | 13 dekagramm | |
porcukor | 15 dekagramm |
A mázhoz
porcukor | 20 dekagramm | |
---|---|---|
forró feketekávé | 2 evőkanál | |
olaj | 1 evőkanál |
Desszertek: Mokkafánk a sok Fánk recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy órát pihentetjük, majd lisztezett gyúrótáblán 3 mm-re nyújtjuk és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.Ramával kikent tepsiben megsütjük. A krémhez a feketekávét felfőzzük a liszttel, majd kihűtjük. Kikeverjük a Ramát a porcukorral és a kettőt összekeverjük. A krémmel betöltjük a kihűlt 2-2 korongot, majd a mázzal bevonjuk. A mázhoz a forró kávét ráöntjük a porcukorra, hozzáadjuk az olajat és addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad, vagyis szép, fényes mázat nem kapunk.