Feltöltve:

Mokkafánk

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt50 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
porcukor17 dekagramm
darált kávé1 kávéskanál
tojássárgája1 darab
tojás1 egész
Ráma20 dekagramm

A krémhez

erős feketekávé1.25 dl
rétesliszt1 evőkanál
Ráma13 dekagramm
porcukor15 dekagramm

A mázhoz

porcukor20 dekagramm
forró feketekávé2 evőkanál
olaj1 evőkanál

Desszertek: Mokkafánk a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy órát pihentetjük, majd lisztezett gyúrótáblán 3 mm-re nyújtjuk és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.Ramával kikent tepsiben megsütjük. A krémhez a feketekávét felfőzzük a liszttel, majd kihűtjük. Kikeverjük a Ramát a porcukorral és a kettőt összekeverjük. A krémmel betöltjük a kihűlt 2-2 korongot, majd a mázzal bevonjuk. A mázhoz a forró kávét ráöntjük a porcukorra, hozzáadjuk az olajat és addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad, vagyis szép, fényes mázat nem kapunk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem