Mónika süti
Mónika süti
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • tojás - 5 darab
    • cukor - 34 dekagramm
    • víz - 11 evőkanál
    • darált dió - 12 dekagramm
    • liszt - 23 dekagramm
    • sütőpor - 1 csomag

    A krémhez

    • tej - 5 dl
    • búzadara - 5 evőkanál
    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • cukor - 10 dekagramm
    • darált dió - 10 dekagramm
    • Ráma - 25 dekagramm
    • vaniliaaroma - 1 pár csepp
    • rumaroma - 1 pár csepp
    • tejszínhab - 2 dl

    Elkészítés:

    1. A tésztához a tojásokat a cukorral kb 5 perc alatt habosra verjük. Egyenként hozzáadjuk a 11 ek. vizet, tovább verjük, majd végül a liszttel elkevert diót és sütőport keverjük hozzá. Egy 25x39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tésztát beleöntjük, elsimítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük. A megsült és kihűlt tésztát kettévágjuk.
    2. A krém készítése: a tejet a cukrokkal és a búzadarával felfőzzük, majd a tűzről levéve belekeverjük a diót és kihűtjük. A kihabosított Ramával, pár csepp rum és vaníliaaromával jól kiverjük a főzött krémet. A tejszínhabot keményre felverjük, majd a krémhez keverjük, végül jól lehűtjük.
    3. A fele krémet a két lap közé tesszük, a másik felét pedig a felső lapra simítjuk. Bevonhatjuk csokimázzal és durvára reszelt csokival is díszíthetjük. Én epres, joghurtos csokiforgáccsal díszítettem. Finom, kiadós süti.