Feltöltve:

Morgós csúcs

30
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz10 dekagramm
tej dl
porcukor30 dekagramm
darált dió20 dekagramm
darált háztartási keksz15 dekagramm
keserű kakaópor4 dekagramm
fagyasztott gesztenyemassza25 dekagramm

Desszertek: Morgós csúcs a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóval, a puha Ramával és a tejjel összegyúrjuk. Nedves kézzel kb. 25 kis gombócot formálunk belőle, melyeket kristálycukorban meghempergetünk.

2

A felengedett gesztenyemasszát a porcukorral, a keksszel, a puha Ramával és egy kevés rummal összedolgozzuk. A kekszes diógombócokat egyenként, egy felfordított, nagyobb citromfacsaró üregébe, pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodjuk, hasonlóan ahhoz, mint amikor egy tortaformát bélelünk tésztával.

3

A közepébe teszünk egy lecsöpögtetett magozott meggyet. A gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget. Ezután (mivel cukorba mártottuk), könnyedén kiütjük a formából.

4

Így kapjuk a morgós csúcsot, a kívül diós, belül gesztenyés, egyszerűen elkészíthető, fenséges édességet.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

45"
Könnyű
favorite_border 9
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

0"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem