Morgós csúcs
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 10 dekagramm | |
---|---|---|
tej | dl | |
porcukor | 30 dekagramm | |
darált dió | 20 dekagramm | |
darált háztartási keksz | 15 dekagramm | |
keserű kakaópor | 4 dekagramm | |
fagyasztott gesztenyemassza | 25 dekagramm |
Desszertek: Morgós csúcs a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóval, a puha Ramával és a tejjel összegyúrjuk. Nedves kézzel kb. 25 kis gombócot formálunk belőle, melyeket kristálycukorban meghempergetünk.
A felengedett gesztenyemasszát a porcukorral, a keksszel, a puha Ramával és egy kevés rummal összedolgozzuk. A kekszes diógombócokat egyenként, egy felfordított, nagyobb citromfacsaró üregébe, pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodjuk, hasonlóan ahhoz, mint amikor egy tortaformát bélelünk tésztával.
A közepébe teszünk egy lecsöpögtetett magozott meggyet. A gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget. Ezután (mivel cukorba mártottuk), könnyedén kiütjük a formából.
Így kapjuk a morgós csúcsot, a kívül diós, belül gesztenyés, egyszerűen elkészíthető, fenséges édességet.