Feltöltve:

Morgós csúcs

30
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

darált keksz10 dekagramm
darált dió20 dekagramm
porcukor30 dekagramm
kakaópor4 dekagramm
tojás2 darab
tej1 kevés

A gesztenyés töltelék

gesztenyemassza25 dekagramm
porcukor5 dekagramm
darált keksz15 dekagramm
Ráma10 dekagramm
rum vagy rumaroma1 kevés
kimagozott meggy1 kevés

Desszertek: Morgós csúcs a sok

Elkészítés

1

A kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóval, a tojásokkal és ha szükséges kevés tejjel összegyúrjuk. Nedves kézzel kb. 25 db gombócot formálunk belőle, amiket kristálycukorban meghempergetünk. A gesztenyemasszát a porcukorral, a keksszel, a puha Ramával és egy kevés rummal összedolgozzuk. A diós kekszgombócokat egyenként, egy felfordított, nagyobb citromfacsaró üregébe, pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodjuk, hasonlóan ahhoz, mint amikor egy tortaformát bélelünk tésztával. A közepébe teszünk egy szem meggyet, a gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget. Ezután kiütjük a formából a kívül diós, belül gesztenyés, egyszerűen elkészíthető, fenséges édességet.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem