Morgós csúcs
Morgós csúcs
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • darált keksz - 10 dekagramm
    • darált dió - 20 dekagramm
    • porcukor - 30 dekagramm
    • kakaópor - 4 dekagramm
    • tojás - 2 darab
    • tej - 1 kevés

    A gesztenyés töltelék

    • gesztenyemassza - 25 dekagramm
    • porcukor - 5 dekagramm
    • darált keksz - 15 dekagramm
    • Ráma - 10 dekagramm
    • rum vagy rumaroma - 1 kevés
    • kimagozott meggy - 1 kevés

    Elkészítés:

    1. A kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóval, a tojásokkal és ha szükséges kevés tejjel összegyúrjuk. Nedves kézzel kb. 25 db gombócot formálunk belőle, amiket kristálycukorban meghempergetünk. A gesztenyemasszát a porcukorral, a keksszel, a puha Ramával és egy kevés rummal összedolgozzuk. A diós kekszgombócokat egyenként, egy felfordított, nagyobb citromfacsaró üregébe, pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodjuk, hasonlóan ahhoz, mint amikor egy tortaformát bélelünk tésztával. A közepébe teszünk egy szem meggyet, a gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget. Ezután kiütjük a formából a kívül diós, belül gesztenyés, egyszerűen elkészíthető, fenséges édességet.