Morgós csúcs
Morgós csúcs
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 10 dekagramm
  • tej - dl
  • porcukor - 30 dekagramm
  • darált dió - 20 dekagramm
  • darált háztartási keksz - 15 dekagramm
  • keserű kakaópor - 4 dekagramm
  • fagyasztott gesztenyemassza - 25 dekagramm

Elkészítés:

  1. A kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóval, a puha Ramával és a tejjel összegyúrjuk. Nedves kézzel kb. 25 kis gombócot formálunk belőle, melyeket kristálycukorban meghempergetünk.
  2. A felengedett gesztenyemasszát a porcukorral, a keksszel, a puha Ramával és egy kevés rummal összedolgozzuk. A kekszes diógombócokat egyenként, egy felfordított, nagyobb citromfacsaró üregébe, pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodjuk, hasonlóan ahhoz, mint amikor egy tortaformát bélelünk tésztával.
  3. A közepébe teszünk egy lecsöpögtetett magozott meggyet. A gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget. Ezután (mivel cukorba mártottuk), könnyedén kiütjük a formából.
  4. Így kapjuk a morgós csúcsot, a kívül diós, belül gesztenyés, egyszerűen elkészíthető, fenséges édességet.