Morzsás-kompótos crumble
Hozzávalók
A morzsához
Ráma | 50 gramm |
---|---|
finomliszt | 100 gramm |
finomra őrölt kristálycukor | 50 gramm |
fahéj | 1 teáskanál |
A gyümölcskompóthoz
alma | 1 darab |
---|---|
asztalt szilva | 50 gramm |
alma meghámozva, kimagozva, kicsutkázva és felszeletelve | 110 gramm |
szárított sárgabarack | 50 gramm |
víz | 25 milliliter |
finomra őrölt barna cukor | 25 gramm |
Tálaláshoz
Carte d’Or Gelateria Stracciatella jégkrém | 4 gombóc |
---|
Desszertek: Morzsás-kompótos crumble a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
Tegyük a margarint, a lisztet és a cukrot egy nagy tálba, majd ujjaink segítségével morzsoljuk össze a hozzávalókat addig, amíg alaposan el nem keverednek, és nem marad nagyobb darab a masszában. Adjuk a morzsához a fahéjat, majd tegyük félre.
Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra és kapcsoljuk be a légkeveréses funkciót (gázsütőn 3-as fokozat).
A kompót elkészítéséhez keverjük össze a gyümölcsöket, a cukrot és a vizet egy nem túl mély tűzálló edénybe. 20 percre helyezzük a tálat az előmelegített sütőbe, hogy a gyümölcsök megpuhuljanak.
Osszuk szét a megpuhult gyümölcsöket 4 szufléformába, majd tegyünk mindegyikre néhány kanállal a morzsás keverékből. A formákat további 25 percre tegyük vissza a sütőbe, amíg aranybarnára nem sülnek.
Néhány perc hűtés után helyezzük egy nagy gombóc Carte d'Or Muffin jégkrémet a desszertek tetejére, majd azonnal tálaljuk.