Feltöltve:

Morzsás-kompótos crumble

55
Közepes
4 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A morzsához

Ráma50 gramm
finomliszt100 gramm
finomra őrölt kristálycukor50 gramm
fahéj1 teáskanál

A gyümölcskompóthoz

alma1 darab
asztalt szilva50 gramm
alma meghámozva, kimagozva, kicsutkázva és felszeletelve110 gramm
szárított sárgabarack50 gramm
víz25 milliliter
finomra őrölt barna cukor25 gramm

Tálaláshoz

Carte d’Or Gelateria Stracciatella jégkrém4 gombóc

Desszertek: Morzsás-kompótos crumble a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

Tegyük a margarint, a lisztet és a cukrot egy nagy tálba, majd ujjaink segítségével morzsoljuk össze a hozzávalókat addig, amíg alaposan el nem keverednek, és nem marad nagyobb darab a masszában. Adjuk a morzsához a fahéjat, majd tegyük félre.

2

Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra és kapcsoljuk be a légkeveréses funkciót (gázsütőn 3-as fokozat).

3

A kompót elkészítéséhez keverjük össze a gyümölcsöket, a cukrot és a vizet egy nem túl mély tűzálló edénybe. 20 percre helyezzük a tálat az előmelegített sütőbe, hogy a gyümölcsök megpuhuljanak.

4

Osszuk szét a megpuhult gyümölcsöket 4 szufléformába, majd tegyünk mindegyikre néhány kanállal a morzsás keverékből. A formákat további 25 percre tegyük vissza a sütőbe, amíg aranybarnára nem sülnek.

5

Néhány perc hűtés után helyezzük egy nagy gombóc Carte d'Or Muffin jégkrémet a desszertek tetejére, majd azonnal tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem