Feltöltve:

Morzsás túrótorta

80
Közepes
10 fő
favorite_border 1

Hozzávalók

Rama Vajas Íz12 dekagramm
tojás4 darab
cukor12 dekagramm
liszt25 dekagramm
búzadara2 evőkanál
tojásfehérje1 darab
áttört tehéntúró1 kilogramm
tojássárga1 darab
vaníliás cukor csomag
citrom reszelt héja darab

Desszertek: Morzsás túrótorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

Morzsás túrótorta elkészítés 1. lépés képe
1

Fogjunk egy kb. 28cm átmérőjű kapcsos formát, kenjük ki margarinnal és szórjuk meg kevés liszttel, vagy béleljük ki sütőpapírral (ehhez szorítsuk a formába a papírt és vágjuk körbe a kilógó részeit).

Morzsás túrótorta elkészítés 2. lépés képe
2

A tésztához tegyük egy tálba az összes hozzávalót, majd az egészet morzsoljuk össze.

Morzsás túrótorta elkészítés 3. lépés képe
3

A tészta ne álljon össze, maradjon durván morzsás.

Morzsás túrótorta elkészítés 4. lépés képe
4

A morzsa 2/3-át szórjuk a forma aljára, és könnyedén nyomogassuk oda ill. az oldalára (kb. 3 cm magasan). A maradék morzsát tegyük félre.

Morzsás túrótorta elkészítés 5. lépés képe
5

sütőt melegítsük elő 200 fokra (gázsütőn közepesnél erősebb fokozat).

Morzsás túrótorta elkészítés 6. lépés képe
6

A töltelékhez a fehérjékből verjünk robotgéppel kemény habot. Akár ugyanezzel a keverővel keverhetjük habosra a margarint a cukorral és vaníliás cukorral, majd tegyük hozzá a sárgájákat. (Fordított sorrendben soha ne dolgozzunk ugyanazzal a keverővel – a sárgája és a margarin zsírtartalma miatt a fehérje nem verődne fel.)

Morzsás túrótorta elkészítés 7. lépés képe
7

Tegyük a túrót, citromhéjat, búzadarát a margarinos tálba, keverjük jól össze. Most cseréljük le a robotgépet egy (semleges szagú) fakanálra, és laza mozdulatokkal forgassuk bele a habot a töltelékbe.

Morzsás túrótorta elkészítés 8. lépés képe
8

Öntsük a formába, majd egyenletesen tegyük a tetejére a maradék morzsát.

Morzsás túrótorta elkészítés 9. lépés képe
9

1 órán át süssük. Ha nagyon barnulna a teteje, terítsünk rá egy sütőpapírt. A sütési idő vége felé ellenőrizzük tűvel, hogy készen van-e: ha a beleszúrt tűre nem ragad tészta, megsült a tortánk. Akkor vegyük le a forma oldalát, ha már kihűlt. Ne lepődjünk meg, valószínűleg a hűlés közben be fog horpadni a torta közepe.

Hozzászólások

Hasonló receptek

1"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

300"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

35"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

45"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

45"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

45"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

1"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

35"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem