Feltöltve:

Morzsás túrótorta

access_alarm 80
cake Közepes
person_outline 10 fő
favorite_border 1

Hozzávalók

Rama Vajas Íz12 dekagramm
tojás4 darab
cukor12 dekagramm
liszt25 dekagramm
búzadara2 evőkanál
tojásfehérje1 darab
áttört tehéntúró1 kilogramm
tojássárga1 darab
vaníliás cukor csomag
citrom reszelt héja darab

Desszertek: Morzsás túrótorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Morzsás túrótorta elkészítés 1. lépés képe

Fogjunk egy kb. 28cm átmérőjű kapcsos formát, kenjük ki margarinnal és szórjuk meg kevés liszttel, vagy béleljük ki sütőpapírral (ehhez szorítsuk a formába a papírt és vágjuk körbe a kilógó részeit).

2. lépés

Morzsás túrótorta elkészítés 2. lépés képe

A tésztához tegyük egy tálba az összes hozzávalót, majd az egészet morzsoljuk össze.

3. lépés

Morzsás túrótorta elkészítés 3. lépés képe

A tészta ne álljon össze, maradjon durván morzsás.

4. lépés

Morzsás túrótorta elkészítés 4. lépés képe

A morzsa 2/3-át szórjuk a forma aljára, és könnyedén nyomogassuk oda ill. az oldalára (kb. 3 cm magasan). A maradék morzsát tegyük félre.

5. lépés

Morzsás túrótorta elkészítés 5. lépés képe

sütőt melegítsük elő 200 fokra (gázsütőn közepesnél erősebb fokozat).

6. lépés

Morzsás túrótorta elkészítés 6. lépés képe

A töltelékhez a fehérjékből verjünk robotgéppel kemény habot. Akár ugyanezzel a keverővel keverhetjük habosra a margarint a cukorral és vaníliás cukorral, majd tegyük hozzá a sárgájákat. (Fordított sorrendben soha ne dolgozzunk ugyanazzal a keverővel – a sárgája és a margarin zsírtartalma miatt a fehérje nem verődne fel.)

7. lépés

Morzsás túrótorta elkészítés 7. lépés képe

Tegyük a túrót, citromhéjat, búzadarát a margarinos tálba, keverjük jól össze. Most cseréljük le a robotgépet egy (semleges szagú) fakanálra, és laza mozdulatokkal forgassuk bele a habot a töltelékbe.

8. lépés

Morzsás túrótorta elkészítés 8. lépés képe

Öntsük a formába, majd egyenletesen tegyük a tetejére a maradék morzsát.

9. lépés

Morzsás túrótorta elkészítés 9. lépés képe

1 órán át süssük. Ha nagyon barnulna a teteje, terítsünk rá egy sütőpapírt. A sütési idő vége felé ellenőrizzük tűvel, hogy készen van-e: ha a beleszúrt tűre nem ragad tészta, megsült a tortánk. Akkor vegyük le a forma oldalát, ha már kihűlt. Ne lepődjünk meg, valószínűleg a hűlés közben be fog horpadni a torta közepe.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Közepes
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 70"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 300"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 35"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 1"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 1"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 70"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 50"
cake Közepes
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 50"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem