Morzsás túrótorta
Desszertek: Morzsás túrótorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1. lépés

Fogjunk egy kb. 28cm átmérőjű kapcsos formát, kenjük ki margarinnal és szórjuk meg kevés liszttel, vagy béleljük ki sütőpapírral (ehhez szorítsuk a formába a papírt és vágjuk körbe a kilógó részeit).
4. lépés

A morzsa 2/3-át szórjuk a forma aljára, és könnyedén nyomogassuk oda ill. az oldalára (kb. 3 cm magasan). A maradék morzsát tegyük félre.
6. lépés

A töltelékhez a fehérjékből verjünk robotgéppel kemény habot. Akár ugyanezzel a keverővel keverhetjük habosra a margarint a cukorral és vaníliás cukorral, majd tegyük hozzá a sárgájákat. (Fordított sorrendben soha ne dolgozzunk ugyanazzal a keverővel – a sárgája és a margarin zsírtartalma miatt a fehérje nem verődne fel.)
7. lépés

Tegyük a túrót, citromhéjat, búzadarát a margarinos tálba, keverjük jól össze. Most cseréljük le a robotgépet egy (semleges szagú) fakanálra, és laza mozdulatokkal forgassuk bele a habot a töltelékbe.
9. lépés

1 órán át süssük. Ha nagyon barnulna a teteje, terítsünk rá egy sütőpapírt. A sütési idő vége felé ellenőrizzük tűvel, hogy készen van-e: ha a beleszúrt tűre nem ragad tészta, megsült a tortánk. Akkor vegyük le a forma oldalát, ha már kihűlt. Ne lepődjünk meg, valószínűleg a hűlés közben be fog horpadni a torta közepe.