Feltöltve:

Moszkauer

20
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

dió, mandula, török-mogyoró vegyesen10 dekagramm
kandírozott narancshéj5 dekagramm
Ráma5 dekagramm
tejszín5 evőkanál
cukor3 dekagramm
finomliszt3 dekagramm

A bevonathoz

étcsokoládé10 dekagramm
étolaj2 evőkanál

Desszertek: Moszkauer a sok Moszkauer recept közül.

Elkészítés

1

Az olajos magvakat durvára daráljuk, a narancshéjat apróra vágjuk. A tejszínt a cukorral és a Ramával kevergetve összeforraljuk, majd levesszük a tűzről és belekeverjük a magvakat, a narancshéjat, valamint a lisztet.

2

Sütőpapírral bélelt tepsibe teáskanálnyi adagokat halmozunk a tésztából pár centi távolságra egymástól, majd egy kanállal jól lelapogatjuk szép korong formájúra.

3

190 fokos sütőben kb 10 percig sütjük, amíg világos aranyszínűre pirul. Figyeljünk rá, mert a magvak miatt nagyon könnyen megpirulhat. Ha megsültek hagyjuk őket kihűlni a tepsiben.

4

Amíg hűlnek a finomságok, addig készítsük el a csokimázat: vízgőz felett olvasszuk fel a darabokra tördelt csokoládét az olajjal, folytonos kevergetéssel. A kihűlt korongok alját belemártjuk, majd a máz nélküli oldalukkal lefelé rácsra pakoljuk őket, amíg megdermednek. Hűtőbe téve gyorsíthatjuk a dermedés folyamatát.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem