Feltöltve:

Mozart szelet (karácsonyi stolle)

90
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama margarin100 gramm
porcukor150 gramm
vaníliás cukor1 csomag
tojás3 darab
1 csipetnyi
liszt190 gramm
sütőpor1 teáskanál
porcukor a díszítéshez1 kevés
zsiradék és liszt a forma kikenéséhez1 kevés
Mozart golyó9 darab

Desszertek: Mozart szelet (karácsonyi stolle) a sok

Elkészítés

1

A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A megolvasztott margarinhoz hozzákeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a sót. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és az előző keverékhez adjuk.

2

Egy 30 cm-es őzgerincformát kikenünk és belisztezünk, aztán valamivel több, mint a tészta felét beleöntjük. A Mozart golyókat sorban a tésztába nyomjuk, majd a maradék masszát rárétegezzük. A teli formát az előmelegített sütőbe helyezzük. Kb. 1 óráig sütjük, majd hagyjuk a formában kihűlni. Miután kihűlt, kiborítjuk a formából és a tetejét porcukorral meghintjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem