Mozart szelet (karácsonyi stolle)
Hozzávalók
Rama margarin | 100 gramm | |
---|---|---|
porcukor | 150 gramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
tojás | 3 darab | |
só | 1 csipetnyi | |
liszt | 190 gramm | |
sütőpor | 1 teáskanál | |
porcukor a díszítéshez | 1 kevés | |
zsiradék és liszt a forma kikenéséhez | 1 kevés | |
Mozart golyó | 9 darab |
Desszertek: Mozart szelet (karácsonyi stolle) a sok
Elkészítés
1
A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A megolvasztott margarinhoz hozzákeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a sót. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és az előző keverékhez adjuk.
2
Egy 30 cm-es őzgerincformát kikenünk és belisztezünk, aztán valamivel több, mint a tészta felét beleöntjük. A Mozart golyókat sorban a tésztába nyomjuk, majd a maradék masszát rárétegezzük. A teli formát az előmelegített sütőbe helyezzük. Kb. 1 óráig sütjük, majd hagyjuk a formában kihűlni. Miután kihűlt, kiborítjuk a formából és a tetejét porcukorral meghintjük.