Mozart szelet (karácsonyi stolle)
Mozart szelet (karácsonyi stolle)
  • timer90 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama margarin - 100 gramm
  • porcukor - 150 gramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • tojás - 3 darab
  • só - 1 csipetnyi
  • liszt - 190 gramm
  • sütőpor - 1 teáskanál
  • porcukor a díszítéshez - 1 kevés
  • zsiradék és liszt a forma kikenéséhez - 1 kevés
  • Mozart golyó - 9 darab

Elkészítés:

  1. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A megolvasztott margarinhoz hozzákeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a sót. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és az előző keverékhez adjuk.
  2. Egy 30 cm-es őzgerincformát kikenünk és belisztezünk, aztán valamivel több, mint a tészta felét beleöntjük. A Mozart golyókat sorban a tésztába nyomjuk, majd a maradék masszát rárétegezzük. A teli formát az előmelegített sütőbe helyezzük. Kb. 1 óráig sütjük, majd hagyjuk a formában kihűlni. Miután kihűlt, kiborítjuk a formából és a tetejét porcukorral meghintjük.