Feltöltve:

Mozart torta

100
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor140 gramm
kakaópor4 teáskanál
Ráma100 gramm
tojás6 darab
búzaliszt225 gramm
kukoricaliszt25 gramm
vaníliás cukor3 csomag
1 csipetnyi
sütőpor2 teáskanál
mazsola50 gramm
rum2 evőkanál
zselatin1 csomag
tejszín800 milliliter
nugátkrém80 gramm
porcukor40 gramm
áfonyalekvár1 kevés
áfonya10 dekagramm
csokoládéreszelék1 darab

Desszertek: Mozart torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

Az alsó tésztához 150 g lisztet gyúródeszkára öntünk és mélyedést készítünk a közepébe. Beleteszünk 40 g kristálycukrot, 2 tojást, sót, két csomag vaníliás cukrot, majd beletesszük a Ramát is és gyors mozdulatokkal lágy tésztává gyúrjuk. Kinyújtjuk a tésztát, belefektetjük egy Ramával kikent kerek tortaformába, villával megszurkáljuk és 15 perc alatt készre sütjük.

2

A piskótatésztához 2 evőkanál forró vízzel felverjük a maradék 4 tojást, amíg sűrű, habos nem lesz. Hozzáadjuk a maradék kristálycukrot, a vaníliás cukrot és tovább keverjük. A maradék lisztet összekeverjük a kukoricaliszttel, a kakaóporral és a sütőporral, majd beleforgatjuk a tojásos habba. A tésztát egy sütőpapírral bélelt kerek tortaformába simítjuk és kb. 30 perc alatt kisütjük.

3

Amikor kihűlt, két kerek lappá vágjuk. A krémhez a mazsolát rumba áztatjuk. A zselatint 3 evőkanál hideg vízbe tesszük, 10 percig áztatjuk, majd melegítés közben feloldjuk. A tejszínt habbá verjük és fokozatosan hozzáadjuk a zselatint. A tejszínhabot három részre osztjuk. A nugátkrémet vízgőz fölött felolvasztjuk és belekeverjük az első adag tejszínhabba.

4

A mazsolát megszárítjuk, a rumot félretesszük. A díszítéshez elrakunk kb. 20-25 szem mazsolát, a többit lecsöpögtetjük, majd 20 g porcukorral és a rummal együtt a második adag tejszínhabhoz adjuk.

5

Az utolsó adag tejszínhabba a megmaradt porcukor kerül. 10-15 szem áfonyát félreteszünk a díszítéshez. A maradékot egyenletesen elosztjuk a már előzőleg áfonyalekvárral megkent, elsőként kisütött tésztán.

6

Befedjük az első piskótaréteggel. Erre rákenjük a nugátkrémes tejszínhabot, majd ráhelyezzük a második réteg piskótát. A torta tetejét és oldalát a mazsolás tejszínnel vonjuk be. A torta oldalát csokireszelékkel szórjuk meg.

7

A tejszínhab utolsó harmadát nyomózsákba töltjük és kidíszítjük vele a torta tetejét, végül a félretett áfonya és mazsola kerül rá.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem