Feltöltve:

Mozart torta

access_alarm 100
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor140 gramm
kakaópor4 teáskanál
Ráma100 gramm
tojás6 darab
búzaliszt225 gramm
kukoricaliszt25 gramm
vaníliás cukor3 csomag
1 csipetnyi
sütőpor2 teáskanál
mazsola50 gramm
rum2 evőkanál
zselatin1 csomag
tejszín800 milliliter
nugátkrém80 gramm
porcukor40 gramm
áfonyalekvár1 kevés
áfonya10 dekagramm
csokoládéreszelék1 darab

Desszertek: Mozart torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Az alsó tésztához 150 g lisztet gyúródeszkára öntünk és mélyedést készítünk a közepébe. Beleteszünk 40 g kristálycukrot, 2 tojást, sót, két csomag vaníliás cukrot, majd beletesszük a Ramát is és gyors mozdulatokkal lágy tésztává gyúrjuk. Kinyújtjuk a tésztát, belefektetjük egy Ramával kikent kerek tortaformába, villával megszurkáljuk és 15 perc alatt készre sütjük.

2. lépés

A piskótatésztához 2 evőkanál forró vízzel felverjük a maradék 4 tojást, amíg sűrű, habos nem lesz. Hozzáadjuk a maradék kristálycukrot, a vaníliás cukrot és tovább keverjük. A maradék lisztet összekeverjük a kukoricaliszttel, a kakaóporral és a sütőporral, majd beleforgatjuk a tojásos habba. A tésztát egy sütőpapírral bélelt kerek tortaformába simítjuk és kb. 30 perc alatt kisütjük.

3. lépés

Amikor kihűlt, két kerek lappá vágjuk. A krémhez a mazsolát rumba áztatjuk. A zselatint 3 evőkanál hideg vízbe tesszük, 10 percig áztatjuk, majd melegítés közben feloldjuk. A tejszínt habbá verjük és fokozatosan hozzáadjuk a zselatint. A tejszínhabot három részre osztjuk. A nugátkrémet vízgőz fölött felolvasztjuk és belekeverjük az első adag tejszínhabba.

4. lépés

A mazsolát megszárítjuk, a rumot félretesszük. A díszítéshez elrakunk kb. 20-25 szem mazsolát, a többit lecsöpögtetjük, majd 20 g porcukorral és a rummal együtt a második adag tejszínhabhoz adjuk.

5. lépés

Az utolsó adag tejszínhabba a megmaradt porcukor kerül. 10-15 szem áfonyát félreteszünk a díszítéshez. A maradékot egyenletesen elosztjuk a már előzőleg áfonyalekvárral megkent, elsőként kisütött tésztán.

6. lépés

Befedjük az első piskótaréteggel. Erre rákenjük a nugátkrémes tejszínhabot, majd ráhelyezzük a második réteg piskótát. A torta tetejét és oldalát a mazsolás tejszínnel vonjuk be. A torta oldalát csokireszelékkel szórjuk meg.

7. lépés

A tejszínhab utolsó harmadát nyomózsákba töltjük és kidíszítjük vele a torta tetejét, végül a félretett áfonya és mazsola kerül rá.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem