Feltöltve:

Muramenti kukoricás szelet

120
Nehéz
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A kukoricás tésztához

citrom reszelt héja1 darab
Ráma20 dekagramm
kukoricadara12 dekagramm
tej5 dl
kristálycukor10 dekagramm
tojás5 darab
vanillincukor1 csomag
rum1 evőkanál
só ízlés szerint1 adag

A hajdinás tésztához

kristálycukor12 dekagramm
hajdinaliszt12 dekagramm
tojás5 darab

A töltelékhez

tehéntúró60 dekagramm
kockára vágott gyümölcs (kék szőlő, szilva, őszibarack)40 dekagramm
kristálycukor1 evőkanál
vanillincukor1 csomag
só ízlés szerint1 adag
citrom reszelt héja1 darab

Desszertek: Muramenti kukoricás szelet a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A tejet, a Ramát és a sót felforraljuk, és belefőzzük a kukoricadarát. Amikor a főtt kukoricadara lehűlt, hozzáadjuk a felvert tojássárgáját, a cukor felét, a rumot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. A tojásfehérjét felverjük a maradék cukorral és hozzáadjuk a masszához. A Ramával kikent formába beleöntjük a tésztát és 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. A megsült tésztát még melegen megkenjük a töltelékkel, amelyet a túróból, gyümölcsből, cukorból, vaníliás cukorból, sóból és reszelt citromhéjból készítettünk. A tojásokból, cukorból és hajdinalisztből sima masszát készítünk és ráöntjük a túrós töltelék tetejére. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem