Muramenti kukoricás szelet
Hozzávalók
A kukoricás tésztához
citrom reszelt héja | 1 darab | |
---|---|---|
Ráma | 20 dekagramm | |
kukoricadara | 12 dekagramm | |
tej | 5 dl | |
kristálycukor | 10 dekagramm | |
tojás | 5 darab | |
vanillincukor | 1 csomag | |
rum | 1 evőkanál | |
só ízlés szerint | 1 adag |
A hajdinás tésztához
kristálycukor | 12 dekagramm | |
---|---|---|
hajdinaliszt | 12 dekagramm | |
tojás | 5 darab |
A töltelékhez
tehéntúró | 60 dekagramm | |
---|---|---|
kockára vágott gyümölcs (kék szőlő, szilva, őszibarack) | 40 dekagramm | |
kristálycukor | 1 evőkanál | |
vanillincukor | 1 csomag | |
só ízlés szerint | 1 adag | |
citrom reszelt héja | 1 darab |
Desszertek: Muramenti kukoricás szelet a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A tejet, a Ramát és a sót felforraljuk, és belefőzzük a kukoricadarát. Amikor a főtt kukoricadara lehűlt, hozzáadjuk a felvert tojássárgáját, a cukor felét, a rumot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. A tojásfehérjét felverjük a maradék cukorral és hozzáadjuk a masszához. A Ramával kikent formába beleöntjük a tésztát és 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. A megsült tésztát még melegen megkenjük a töltelékkel, amelyet a túróból, gyümölcsből, cukorból, vaníliás cukorból, sóból és reszelt citromhéjból készítettünk. A tojásokból, cukorból és hajdinalisztből sima masszát készítünk és ráöntjük a túrós töltelék tetejére. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.