Müzlikeksz
Hozzávalók
tojássárgája | 1 darab | |
---|---|---|
Rama Vajas Íz | 12 dekagramm | |
tojás | 2 darab | |
dió | 5 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
barna cukor | 10 dekagramm | |
müzli | 50 dekagramm |
Desszertek: Müzlikeksz a sok Keksz recept közül.
Elkészítés
1
A Ramát lábasban felolvasztjuk, a müzlit beleszórjuk, épp csak átforgatjuk. Amikor már csak langyos, a tojásokat, a tojássárgáját, a barna cukrot, a sütőport és a durvára vágott diót beledolgozzuk.
2
Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, egy kb. 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatót ráillesztünk. A müzlis masszából kb. 1 evőkanálnyit beletöltünk, jól lenyomkodjuk, majd a formát lehúzzuk róla.
3
A maradék masszából ugyanígy formáljuk meg a többi kekszet. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 10-12 percig sütjük.