Müzlikorong
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 8 dekagramm |
---|---|
tojás | 1 darab |
méz | 10 dekagramm |
finomliszt | 5 dekagramm |
étcsokoládé | 8 dekagramm |
citrom reszelt héja | 1 darab |
ropogós, csokoládés müzli | 25 dekagramm |
vanillincukor | |
csokoládé |
Desszertek: Müzlikorong a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A müzlit turmixgépbe szórjuk, finomra turmixoljuk. Ezután a puha, szoba-hőmérsékletű Rama sütőmargarinnal, a mézzel, a citromhéjjal, a tojással és a liszttel összedolgozzuk. Letakarva hűtőszekrénybe tesszük kb. fél órára. Nedves kézzel jó diónyi gombócokat formálunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
2
Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (190 °C, légkeveréses sütőben 175 °C) 12-15 perc alatt megsütjük. Amikor kihűlt, díszítésképpen olvasztott csokoládét csurgatunk a tetejére.