Feltöltve:

Muzsikás szelet

access_alarm 30
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz25 dekagramm
liszt9 dekagramm
napraforgó olaj2 evőkanál
sütőpor csipetnyi
nyers tojás6 darab
porcukor25 dekagramm
kristálycukor10 dekagramm
2,8 % -os tej5 dl
kakaópor4 dekagramm
meggy15 dekagramm
étcsokoládés tortabevonó10 dekagramm
fehér csokoládé5 dekagramm
főznivaló vaníliás pudingpor1 csomag

Desszertek: Muzsikás szelet a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Piskótát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a kristálycukor egyharmadával habosra keverjük. A fehérjét a maradék cukorral krémes habbá verjük.

2. lépés

A sárgára rákanalazzuk a fehérjehab egyharmadát és összekeverjük. A többi habot is hozzáadjuk, lazán keverünk rajta, de nem teljesen simára.

3. lépés

Két részletben rászórjuk az átszitált liszt, kakaó és sütőpor keverékét, majd óvatosan a habba keverjük.

4. lépés

A tésztát egy papírral kibélelt 32x35cm-es sütőtepsibe öntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben 220 C-on 10-12 percig sütjük.

5. lépés

A sütő ajtaját sütés közben ne nyissuk ki, mert a tészta összeesik.

6. lépés

A krémhez: megfőzzük a pudingot a zacskón levő utasítás szerint a tejjel és a kristálycukorral, majd kihűtjük.

7. lépés

Habosra keverjük a Ramát a porcukorral, majd a kihűlt pudingot és a kakaóport is beledolgozzuk.

8. lépés

A lapot 3 egyenlő részre vágjuk. Megkenjük az egyik lapot a krém egynegyedével, majd megszórjuk a meggy felével. Rákenjük a krém második negyedét, majd rátesszük a középső lapot.

9. lépés

A következő réteget ugyanúgy töltjük be, mint az előzőt.

10. lépés

Erre a töltési módra azért van szükség, hogy a meggyszemek a krémrétegen belül középre kerüljenek.

11. lépés

Miután betöltöttük a süteményt, 5-6 órára hűtőbe tesszük. Miután a süti lehűlt, kivesszük a hűtőből és megfordítjuk, hogy egy szép egyenletes, sima felületet kapjunk.

12. lépés

Mikrohullámú sütőben, vagy gőz felett megolvasztjuk a bevonó masszát az olajjal és a süti tetejére kenjük.

13. lépés

Miután megdermedt a sötét bevonat, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

14. lépés

A szeletek tetejét egy-egy olvasztott fehér csokoládéból rajzolt violinkulccsal díszítjük, ami készülhet szűk lyukú tortadíszítővel, vagy kis lyukúra vágott zacskóval is.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 50"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 200"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 150"
cake Közepes
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 140"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 50"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 100"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 20"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem