Muzsikás szelet
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 9 dekagramm | |
napraforgó olaj | 2 evőkanál | |
sütőpor | csipetnyi | |
nyers tojás | 6 darab | |
porcukor | 25 dekagramm | |
kristálycukor | 10 dekagramm | |
2,8 % -os tej | 5 dl | |
kakaópor | 4 dekagramm | |
meggy | 15 dekagramm | |
étcsokoládés tortabevonó | 10 dekagramm | |
fehér csokoládé | 5 dekagramm | |
főznivaló vaníliás pudingpor | 1 csomag |
Desszertek: Muzsikás szelet a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
Piskótát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a kristálycukor egyharmadával habosra keverjük. A fehérjét a maradék cukorral krémes habbá verjük.
A sárgára rákanalazzuk a fehérjehab egyharmadát és összekeverjük. A többi habot is hozzáadjuk, lazán keverünk rajta, de nem teljesen simára.
Két részletben rászórjuk az átszitált liszt, kakaó és sütőpor keverékét, majd óvatosan a habba keverjük.
A tésztát egy papírral kibélelt 32x35cm-es sütőtepsibe öntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben 220 C-on 10-12 percig sütjük.
A sütő ajtaját sütés közben ne nyissuk ki, mert a tészta összeesik.
A krémhez: megfőzzük a pudingot a zacskón levő utasítás szerint a tejjel és a kristálycukorral, majd kihűtjük.
Habosra keverjük a Ramát a porcukorral, majd a kihűlt pudingot és a kakaóport is beledolgozzuk.
A lapot 3 egyenlő részre vágjuk. Megkenjük az egyik lapot a krém egynegyedével, majd megszórjuk a meggy felével. Rákenjük a krém második negyedét, majd rátesszük a középső lapot.
A következő réteget ugyanúgy töltjük be, mint az előzőt.
Erre a töltési módra azért van szükség, hogy a meggyszemek a krémrétegen belül középre kerüljenek.
Miután betöltöttük a süteményt, 5-6 órára hűtőbe tesszük. Miután a süti lehűlt, kivesszük a hűtőből és megfordítjuk, hogy egy szép egyenletes, sima felületet kapjunk.
Mikrohullámú sütőben, vagy gőz felett megolvasztjuk a bevonó masszát az olajjal és a süti tetejére kenjük.
Miután megdermedt a sötét bevonat, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
A szeletek tetejét egy-egy olvasztott fehér csokoládéból rajzolt violinkulccsal díszítjük, ami készülhet szűk lyukú tortadíszítővel, vagy kis lyukúra vágott zacskóval is.