Muzsikás szelet
Muzsikás szelet
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A piskótához

    • tojás - 6 darab
    • kristálycukor - 12 dekagramm
    • kakaópor - 2.5 dekagramm
    • liszt - 9 dekagramm
    • sütőpor - 1 csipetnyi

    A krémhez

    • puha Rama - 25 dekagramm
    • porcukor - 25 dekagramm
    • vaníliás pudingpor - 1 csomag
    • kristálycukor - 10 dekagramm
    • tej - 5 dl
    • kakaópor - 4 dekagramm
    • alkoholban eltett meggy - 15 dekagramm

    A díszítéshez

    • étbevonó massza - 10 dekagramm
    • étolaj - 2 evőkanál
    • fehér csokoládé - 5 dekagramm

    Elkészítés:

    1. Piskótát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a kristálycukor egyharmadával habosra keverjük. A fehérjét a maradék cukorral krémes habbá verjük. A sárgára rákanalazzuk a fehérjehab egyharmadát és összekeverjük. A többi habot is hozzáadjuk, lazán keverünk rajta, de nem teljesen simára. Két részletben rászórjuk az átszitált liszt, kakaó és sütőpor keverékét, majd óvatosan a habba keverjük. A tésztát egy papírral kibélelt 32x35cm-es sütőtepsibe öntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben 220 C-on 10-12 percig sütjük. A sütő ajtaját sütés közben ne nyissuk ki, mert a tészta összeesik. A krémhez: megfőzzük a pudingot a zacskón levő utasítás szerint a tejjel és a kristálycukorral, majd kihűtjük. Habosra keverjük a Ramát a porcukorral, majd a kihűlt pudingot és a kakaóport is beledolgozzuk. A lapot 3 egyenlő részre vágjuk. Megkenjük az egyik lapot a krém egynegyedével, majd megszórjuk a meggy felével. Rákenjük a krém második negyedét, majd rátesszük a középső lapot. A következő réteget ugyanúgy töltjük be, mint az előzőt. Erre a töltési módra azért van szükség, hogy a meggyszemek a krémrétegen belül középre kerüljenek. Miután betöltöttük a süteményt, 5-6 órára hűtőbe tesszük. Miután a süti lehűlt, kivesszük a hűtőből és megfordítjuk, hogy egy szép egyenletes, sima felületet kapjunk. Mikrohullámú sütőben, vagy gőz felett megolvasztjuk a bevonó masszát az olajjal és a süti tetejére kenjük. Miután megdermedt a sötét bevonat, forró vízbe mártott késsel szeleteljük. A szeletek tetejét egy-egy olvasztott fehér csokoládéból rajzolt violinkulccsal díszítjük, ami készülhet szűk lyukú tortadíszítővel, vagy kis lyukúra vágott zacskóval is.