Feltöltve:

Nagyi almása

access_alarm 0
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

alma1 kilogramm
őrölt fahéj1 kevés
Ráma17 dekagramm
liszt50 dekagramm
1 kávéskanál
sütőpor1 csomag
vaníliás cukor1 csomag
cukor15 dekagramm
egész tojás1 darab
tej vagy tejföl1 kevés

Desszertek: Nagyi almása a sok

Elkészítés

1. lépés

A Ramát és a lisztet összemorzsoljuk, belerakjuk a sót, a sütőport, a vaníliás cukrot, a cukrot, a tojást, majd a tejjel, vagy a tejföllel félkemény tésztát gyúrunk belőle.

2. lépés

Az almát meghámozzuk, leszereljük, kevés cukorral és fahéjjal megfőzzük, majd szűrőn lecsepegtetjük.

3. lépés

A tésztát kettéosztjuk, elnyújtjuk, Ramával kikent tepsibe rakjuk. Erre kerül a már kihűlt alma, azután a második lap, a tetejét pedig kristálycukorral szórjuk meg.

4. lépés

Forró sütőben kb fél óráig sütjük, amíg a teteje szép barna nem lesz.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 75"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 15"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 15"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem