Feltöltve:

Nagyi almása

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

alma1 kilogramm
őrölt fahéj1 kevés
Ráma17 dekagramm
liszt50 dekagramm
1 kávéskanál
sütőpor1 csomag
vaníliás cukor1 csomag
cukor15 dekagramm
egész tojás1 darab
tej vagy tejföl1 kevés

Desszertek: Nagyi almása a sok

Elkészítés

1

A Ramát és a lisztet összemorzsoljuk, belerakjuk a sót, a sütőport, a vaníliás cukrot, a cukrot, a tojást, majd a tejjel, vagy a tejföllel félkemény tésztát gyúrunk belőle.

2

Az almát meghámozzuk, leszereljük, kevés cukorral és fahéjjal megfőzzük, majd szűrőn lecsepegtetjük.

3

A tésztát kettéosztjuk, elnyújtjuk, Ramával kikent tepsibe rakjuk. Erre kerül a már kihűlt alma, azután a második lap, a tetejét pedig kristálycukorral szórjuk meg.

4

Forró sütőben kb fél óráig sütjük, amíg a teteje szép barna nem lesz.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem