Nagyi almása
0
Közepes
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
alma | 1 kilogramm |
---|---|
őrölt fahéj | 1 kevés |
Ráma | 17 dekagramm |
liszt | 50 dekagramm |
só | 1 kávéskanál |
sütőpor | 1 csomag |
vaníliás cukor | 1 csomag |
cukor | 15 dekagramm |
egész tojás | 1 darab |
tej vagy tejföl | 1 kevés |
Desszertek: Nagyi almása a sok
Elkészítés
1
A Ramát és a lisztet összemorzsoljuk, belerakjuk a sót, a sütőport, a vaníliás cukrot, a cukrot, a tojást, majd a tejjel, vagy a tejföllel félkemény tésztát gyúrunk belőle.
2
Az almát meghámozzuk, leszereljük, kevés cukorral és fahéjjal megfőzzük, majd szűrőn lecsepegtetjük.
3
A tésztát kettéosztjuk, elnyújtjuk, Ramával kikent tepsibe rakjuk. Erre kerül a már kihűlt alma, azután a második lap, a tetejét pedig kristálycukorral szórjuk meg.
4
Forró sütőben kb fél óráig sütjük, amíg a teteje szép barna nem lesz.