Nagyi diótortája
Hozzávalók
piskótalap | 1 darab |
---|
Krémhez
puha Rama margarin | 25 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 25 dekagramm | |
darált dió | 20 dekagramm | |
rumaroma | 1 pár csepp |
Díszítéshez
marcipán | 1 adag |
---|
Desszertek: Nagyi diótortája a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
25 dkg puha Ramát 25 dkg porcukorral keverjünk kitartóan habosra, segíthetünk kézi mixerrel is. 20 dkg darált diót, pár csepp rumaromát dolgozzunk bele.
2
A kész piskótalapot vágjuk háromfelé, kenjük a lapokra a kikevert krémet. A megkent tortalapokat egymásra helyezve kívül is bevonjuk a krémmel, egy tortalapát segítségével
3
Tálalás előtt díszítsük fél dióval, vagy marcipángolyóval, esetleg csokidrazséval.