Feltöltve:

Nagyi linzere

0
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A díszítéshez

porcukor1 darab
dió1 darab

A tésztához

liszt38 dekagramm
Ráma25 dekagramm
porcukor12 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
tojássárgája3 darab
citrom reszelt héja0.5 darab

A töltéshez

baracklekvár1 darab

Desszertek: Nagyi linzere a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A lisztet elmorzsoljuk a hideg Ramával, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a 3 tojássárgát. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük 20-30 percre, majd egy pillanat alatt átgyúrjuk és lisztezett deszkán 3 mm vékonyra nyújtjuk.

2

Különböző alakzatokat szaggatunk belőle, amiket díszíthetünk sütés előtt és után is. Sütés előtt fél diószemet nyomhatunk egy párra, illetve tojással megkenve darált dióba is forgathatunk valamennyit.

3

Előmelegített sütőben 210 fokon 10 percig sütjük. Sütés után kedvünk szerint meghinthetünk porcukorral néhány sütitetőt, de a lényeg, hogy minden tetőlapocskának készítsünk aljat is, hogy össze tudjuk ragasztani baracklekvárral.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem