Nagyi linzere
Nagyi linzere
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 25 dekagramm
  • liszt - 38 dekagramm
  • porcukor - 12 dekagramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A lisztet elmorzsoljuk a hideg Ramával, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a 3 tojássárgát, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
  2. Hűtőbe tesszük 20-30 percre, majd egy pillanat alatt átgyúrjuk és lisztezett deszkán 3 mm vékonyra nyújtju
  3. Különböző alakzatokat szaggatunk belőle, (de duplán, hogy majd talpa is legyen), amiket díszíthetünk sütés előtt és után is.
  4. Sütés előtt fél diószemet nyomhatunk egy párra, illetve tojással megkenve darált dióba is forgathatunk valamennyit.
  5. Előmelegített sütőben 210 fokon 10 percig sütjük.
  6. Sütés után kedvünk szerint meghinthetünk porcukorral néhány sütitetőt, de a lényeg, hogy minden tetőlapocskának készítsünk aljat is, hogy össze tudjuk ragasztani baracklekvárral.