Feltöltve:

Nagyi mese almása

access_alarm 0
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Töltelék

alma2 kilogramm
darált dió20 dekagramm
kristálycukor10 dekagramm
fahéj1 teáskanál

Tészta

liszt50 dekagramm
Ráma25 dekagramm
tojássárgája2 darab
tejföl1 pohár
sütőpor0.5 csomag
1 csipetnyi

Desszertek: Nagyi mese almása a sok

Elkészítés

1. lépés

A tésztához valókat összegyúrjuk. Először a lisztet, a cukrot, a sütőport és a Ramát dolgozzuk össze, majd utána adjuk hozzá a tojások sárgáját és a tejfölt. Két cipót csinálunk belőle.

2. lépés

A tepsit kikenjük Ramával, vagy sütőpapírral kibéleljük. Az almát leszereljük.

3. lépés

Az egyik cipót kinyújtjuk és a tepsibe simítjuk. Megszórjuk a dió felével, rárakjuk az almát, majd meghintjük a cukorral, fahéjjal és a dió másik felével.

4. lépés

Kinyújtjuk a másik cipót és az almára simítjuk. Megkenjük 1 felvert tojással és villával megszurkáljuk. Forró sütőbe tesszük és takarék lángon pirosra sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 75"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 15"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 15"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem