Nagyi mese almása
0
Könnyű
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
Töltelék
alma | 2 kilogramm | |
---|---|---|
darált dió | 20 dekagramm | |
kristálycukor | 10 dekagramm | |
fahéj | 1 teáskanál |
Tészta
liszt | 50 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 25 dekagramm | |
tojássárgája | 2 darab | |
tejföl | 1 pohár | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
só | 1 csipetnyi |
Desszertek: Nagyi mese almása a sok
Elkészítés
1
A tésztához valókat összegyúrjuk. Először a lisztet, a cukrot, a sütőport és a Ramát dolgozzuk össze, majd utána adjuk hozzá a tojások sárgáját és a tejfölt. Két cipót csinálunk belőle.
2
A tepsit kikenjük Ramával, vagy sütőpapírral kibéleljük. Az almát leszereljük.
3
Az egyik cipót kinyújtjuk és a tepsibe simítjuk. Megszórjuk a dió felével, rárakjuk az almát, majd meghintjük a cukorral, fahéjjal és a dió másik felével.
4
Kinyújtjuk a másik cipót és az almára simítjuk. Megkenjük 1 felvert tojással és villával megszurkáljuk. Forró sütőbe tesszük és takarék lángon pirosra sütjük.