Feltöltve:

Nagyi mese almása

0
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Töltelék

alma2 kilogramm
darált dió20 dekagramm
kristálycukor10 dekagramm
fahéj1 teáskanál

Tészta

liszt50 dekagramm
Ráma25 dekagramm
tojássárgája2 darab
tejföl1 pohár
sütőpor0.5 csomag
1 csipetnyi

Desszertek: Nagyi mese almása a sok

Elkészítés

1

A tésztához valókat összegyúrjuk. Először a lisztet, a cukrot, a sütőport és a Ramát dolgozzuk össze, majd utána adjuk hozzá a tojások sárgáját és a tejfölt. Két cipót csinálunk belőle.

2

A tepsit kikenjük Ramával, vagy sütőpapírral kibéleljük. Az almát leszereljük.

3

Az egyik cipót kinyújtjuk és a tepsibe simítjuk. Megszórjuk a dió felével, rárakjuk az almát, majd meghintjük a cukorral, fahéjjal és a dió másik felével.

4

Kinyújtjuk a másik cipót és az almára simítjuk. Megkenjük 1 felvert tojással és villával megszurkáljuk. Forró sütőbe tesszük és takarék lángon pirosra sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem