Feltöltve:

Nagyim gesztenyetortája

50
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Piskóta

tojás6 darab
liszt6 evőkanál
cukor6 evőkanál
sütőpor1 csomag

krem

gesztenyemassza1 csomag
vaníliás cukor1 csomag
porcukor6 evőkanál
tej2 dl
liszt3 kávéskanál
tojás1 darab
Ráma10 dekagramm

Desszertek: Nagyim gesztenyetortája a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A piskótát a szokásos módon elkészítjük, majd kettévágjuk, vagy akár külön-külön is megsüthetjük.

2

A krémhez felforraljuk a tejet és beleöntjük a vaníliás cukrot.

3

3 evőkanál porcukorral és 3 kávéskanál liszttel kikeverünk egy tojást, amit lassan belecsurgatunk a tejbe és addig kevergetünk, amíg be nem sűrűsödik.

4

Levesszük a tűzről és kihűtjük. Ezalatt 10 dkg Ramát 3 evőkanál porcukorral habosra keverünk, majd a gesztenyemasszához vegyítjük. Mindkét krémhez ízlés szerint kis rumot, vagy rumaromát is tehetünk.

5

A jól eldolgozott masszával megtöltjük a két lapot úgy, hogy a tetejére és az oldalára is maradjon egy kicsi.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem