Feltöltve:

Nagyim gesztenyetortája

access_alarm 50
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Piskóta

tojás6 darab
liszt6 evőkanál
cukor6 evőkanál
sütőpor1 csomag

krem

gesztenyemassza1 csomag
vaníliás cukor1 csomag
porcukor6 evőkanál
tej2 dl
liszt3 kávéskanál
tojás1 darab
Ráma10 dekagramm

Desszertek: Nagyim gesztenyetortája a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A piskótát a szokásos módon elkészítjük, majd kettévágjuk, vagy akár külön-külön is megsüthetjük.

2. lépés

A krémhez felforraljuk a tejet és beleöntjük a vaníliás cukrot.

3. lépés

3 evőkanál porcukorral és 3 kávéskanál liszttel kikeverünk egy tojást, amit lassan belecsurgatunk a tejbe és addig kevergetünk, amíg be nem sűrűsödik.

4. lépés

Levesszük a tűzről és kihűtjük. Ezalatt 10 dkg Ramát 3 evőkanál porcukorral habosra keverünk, majd a gesztenyemasszához vegyítjük. Mindkét krémhez ízlés szerint kis rumot, vagy rumaromát is tehetünk.

5. lépés

A jól eldolgozott masszával megtöltjük a két lapot úgy, hogy a tetejére és az oldalára is maradjon egy kicsi.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem