Feltöltve:

Nagymama ringlótortája

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz12 dekagramm
cukor3 evőkanál
finomliszt2 evőkanál
nyers tojás2 darab
hideg víz2 evőkanál
kristálycukor12 dekagramm
asztali só1 teáskanál
darált mandula15 dekagramm
mandula aroma2 cl
ringló70 dekagramm

Desszertek: Nagymama ringlótortája a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tésztához a lisztet a Ramával elmorzsoljuk, közben kissé megsózzuk. A vízzel összegyúrjuk és letakarva, hűtőszekrényben 30-40 percen át pihentetjük. Ez elegendő idő arra, hogy a mandulás krémet elkészítsük.

2

Ehhez a puha, szoba-hőmérsékletű Ramát a cukorral krémesre keverjük. Akkor jó, ha az utóbbi teljesen elolvadt benne. Ezután a tojásokkal egyenként tovább keverjük. A mandulát, a lisztet meg a citromhéjat is hozzáadjuk és az aromával ízesítjük, színezzük.

3

A tésztát belisztezett gyúrólapon kb. 4 milliméter vastagságúra nyújtjuk, majd kibélelünk vele egy Ramával kikent, 26 cm átmérőjű, alacsony peremű tortaformát úgy, hogy egy kis pereme is legyen. A mandulás krémet a közepére simítjuk.

4

A gyümölcsöt megmossuk, hosszában kettéhasítjuk, magját kiemeljük. Utána eredeti formájára összeillesztjük és szorosan egymás mellé a mandulás masszára rakosgatjuk. A cukorral megszórjuk, az olvasztott Ramával meglocsoljuk.

5

Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 45 percig sütjük.

6

Melegen, langyosan és kihűlve egyaránt tálalhatjuk. Ha hidegen kínáljuk, tejszínhabbal is díszíthetjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

75"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

1"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

200"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

80"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 5
Megnézem