Feltöltve:

Nagymamám farsangi fánkja

120
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt80 dekagramm
tej8 dl
tojás1 darab
étolaj4 evőkanál
élesztő5 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
1 csipetnyi
rum0.5 dl
vaníliás cukor2 csomag
porcukor a meghintéshez1 kevés
olaj a sütéshez1 liter

Desszertek: Nagymamám farsangi fánkja a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1

Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk.

2

A liszthez hozzáadjuk az étolajat, a sót, a reszelt citromhéjat, a rumot, a tojást és az élesztőt, majd hozzáadjuk a tejet és megdagasztjuk. Én géppel csináltam.

3

Langyos vízbe állítjuk az edényt és kelesztjük a tésztát. Miután megkelt, még egyszer átdolgozzuk robotgéppel és újra megkelesztjük. Ismét megdolgozzuk a géppel és gyúródeszkára öntjük.

4

Kb. 2 ujjnyi vastagra lapogatjuk, majd kiszaggatjuk. Szaggatásnál fordítunk egyet a szaggatóval és úgy szúrjuk ki a fánkokat.

5

Az olajat felforrósítjuk. A fánkok tetejét megnyomjuk az ujjunkkal és az a rész lesz lent az edényben, ami a deszkán felfelé volt.

6

Először fedő alatt sütjük. Sajnos nem tudok pontos időt mondani, de kb 3-4 perc alatt megsül. Megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.

7

Kiszedjük, lecsepegtetjük az olajat és vaníliás porcukorba forgatjuk. Házi baracklekvárral az igazi.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem