Nanaimo szelet
Hozzávalók
krem
Ráma | 10 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 25 dekagramm | |
főzés nélküli pudingpor | 4 dekagramm | |
tejszín | 0.5 dl |
Alap
Ráma | 10 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 5 dekagramm | |
kakaópor | 5 evőkanál | |
darált keksz | 15 dekagramm | |
durvára vágott mogyoró, vagy dió | 5 dekagramm | |
kókuszreszelék | 15 dekagramm |
Teteje
ét- vagy tejcsoki | 20 dekagramm | |
---|---|---|
étolaj | 1 kevés |
Desszertek: Nanaimo szelet a sok
Elkészítés
1
A 10 dkg Ramát, az 5 dkg cukrot és az 5 evőkanál kakaóport gőz fölött felfőzzük. Levesszük a tűzről és belekeverünk 15 dkg darált kekszet, 5 dkg durvára vágott mogyorót,vagy diót, valamint 15 dkg kókuszreszeléket. Ezt összegyúrjuk, majd egy tepsibe nyomkodjuk.
2
A krémhez 10 dkg puha Ramát kikeverünk habosra 25 dkg porcukorral, ehhez adunk 4 dkg főzés nélküli pudingport, majd 0,5 dl tejszínt. Ezeket jól kikeverjük és rákenjük a kakaós masszára.
3
A tetejére 20 dkg étcsokoládét kevés étolajjal felolvasztunk és rátesszük.