Feltöltve:

Nanaimo szelet

35
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A krémhez

Ráma15 dekagramm
tejszín1.5 dl
főzés nélküli vaníliás pudingpor1 csomag
porcukor20 dekagramm

A bevonathoz

étcsokoládé10 dekagramm
étolaj1 csapott mokkáskanál

Az alsó réteghez

Ráma15 dekagramm
cukor7.5 dekagramm
kakaópor5 evőkanál
tojás2 darab
darált keksz35 dekagramm
durvára vágott dió, vagy mogyoró10 dekagramm
kókuszreszelék15 dekagramm

Desszertek: Nanaimo szelet a sok

Elkészítés

1

A Ramát a cukorral és a kakaóval gőz fölött felfőzzük, majd hozzákeverjük a tojásokat és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor levesszük a gőzről és beleforgatjuk a maradék szárazanyagokat. A kekszes masszát egy 20x30 cm-es tepsi aljába nyomkodjuk.

2

A krém készítése: a Ramát a porcukorral habosra kikeverjük.
Hozzáadjuk a pudingport és a tejszínt, majd szép, egyenletes, sima krémmé dolgozzuk össze. Egyenletesen rákenjük a kekszes rétegre.

3

A mázhoz: a csokoládét az olajjal vízgőz felett elolvasztjuk, majd a krémre öntjük. A tepsit egy kicsit rázogatjuk, hogy a csokoládé befedje a krémet.



4

Hűtőbe tesszük és 3 órán át, de még jobb, ha egy egész éjszaka hűtjük. Tetszőleges méretűre és formájúra szeleteljük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem