Nanaimo szelet
Nanaimo szelet
  • timer35 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    krem

    • Ráma - 10 dekagramm
    • porcukor - 25 dekagramm
    • főzés nélküli pudingpor - 4 dekagramm
    • tejszín - 0.5 dl

    Alap

    • Ráma - 10 dekagramm
    • cukor - 5 dekagramm
    • kakaópor - 5 evőkanál
    • darált keksz - 15 dekagramm
    • durvára vágott mogyoró, vagy dió - 5 dekagramm
    • kókuszreszelék - 15 dekagramm

    Teteje

    • ét- vagy tejcsoki - 20 dekagramm
    • étolaj - 1 kevés

    Elkészítés:

    1. A 10 dkg Ramát, az 5 dkg cukrot és az 5 evőkanál kakaóport gőz fölött felfőzzük. Levesszük a tűzről és belekeverünk 15 dkg darált kekszet, 5 dkg durvára vágott mogyorót,vagy diót, valamint 15 dkg kókuszreszeléket. Ezt összegyúrjuk, majd egy tepsibe nyomkodjuk.
    2. A krémhez 10 dkg puha Ramát kikeverünk habosra 25 dkg porcukorral, ehhez adunk 4 dkg főzés nélküli pudingport, majd 0,5 dl tejszínt. Ezeket jól kikeverjük és rákenjük a kakaós masszára.
    3. A tetejére 20 dkg étcsokoládét kevés étolajjal felolvasztunk és rátesszük.