Napocska puding
Napocska puding
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • vaníliás puding - 1 csomag
  • tej - 0.4 liter
  • porcukor - 1 evőkanál
  • barackbefőttlé - 100 milliliter
  • barackbefőtt - 1 pohár
  • csokoládéreszelék - 1 darab

Elkészítés:

  1. A pudingport összekeverjük a cukorral, majd 6 evőkanál tejjel lassanként felkeverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Beleöntjük az elkevert pudingot, és 1 percig kevergetve felforraljuk.
  2. Beleöntjük az elkevert pudingot és 1 percig forraljuk, állandóan kevergetve.
  3. Hozzákeverjük a baracklevet, majd a pudingot egy alaposan kiöblített üvegedénybe öntjük. Legalább 4 órán át hűtőben tároljuk, majd egy tányérra fordítjuk.
  4. A barackokat kis szeletekre vágjuk és a puding köré helyezzük, mintha azok egy napocska sugarai lennének.
  5. A csokoládéreszelékből és a ribizliből szemet és szájat formálunk.