Napsugár fánk
Hozzávalók
A töltelékhez
megfőzött és kihűtött vaníliás puding | 2 dl |
---|
A tésztához
élesztő | 5 dekagramm | |
---|---|---|
kristálycukor | 10 dekagramm | |
tej | 3 dl | |
Ráma | 10 dekagramm | |
finomliszt | 55 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi |
A lekenéshez
tojás | 1 darab |
---|
A bemártáshoz
olvasztott Rama | 15 dekagramm | |
---|---|---|
kristálycukor | 15 dekagramm |
Desszertek: Napsugár fánk a sok Fánk recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon tésztát dagasztunk. Kétszeresére kelesztjük, átgyúrjuk, 5 cm átmérőjű hengert sodrunk és 24 egyforma korongra felvágjuk.
2
Tenyerünk között meggömbölygetjük és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, távol egymástól, mert nagyra megnőnek. Ujjunkkal a közepébe mélyedést nyomunk és ebbe töltjük a habzsákba tett pudingot. Felvert tojással lekenjük és sütjük.
3
A megsült fánkokat a tepsit letakarva langyosra hűtjük. Olvasztott Ramába, majd kristálycukorba mártjuk. Finom, melyen a pudingkrém a napkorongot, a körülötte lévő cukorkristályok pedig a napsugarakat jelképezik.