Feltöltve:

Napsugár fánk

80
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A töltelékhez

megfőzött és kihűtött vaníliás puding2 dl

A tésztához

élesztő5 dekagramm
kristálycukor10 dekagramm
tej3 dl
Ráma10 dekagramm
finomliszt55 dekagramm
1 csipetnyi

A lekenéshez

tojás1 darab

A bemártáshoz

olvasztott Rama15 dekagramm
kristálycukor15 dekagramm

Desszertek: Napsugár fánk a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon tésztát dagasztunk. Kétszeresére kelesztjük, átgyúrjuk, 5 cm átmérőjű hengert sodrunk és 24 egyforma korongra felvágjuk.

2

Tenyerünk között meggömbölygetjük és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, távol egymástól, mert nagyra megnőnek. Ujjunkkal a közepébe mélyedést nyomunk és ebbe töltjük a habzsákba tett pudingot. Felvert tojással lekenjük és sütjük.

3

A megsült fánkokat a tepsit letakarva langyosra hűtjük. Olvasztott Ramába, majd kristálycukorba mártjuk. Finom, melyen a pudingkrém a napkorongot, a körülötte lévő cukorkristályok pedig a napsugarakat jelképezik.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem