Napsugár fánk
Napsugár fánk
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A töltelékhez

    • megfőzött és kihűtött vaníliás puding - 2 dl

    A tésztához

    • élesztő - 5 dekagramm
    • kristálycukor - 10 dekagramm
    • tej - 3 dl
    • Ráma - 10 dekagramm
    • finomliszt - 55 dekagramm
    • só - 1 csipetnyi

    A lekenéshez

    • tojás - 1 darab

    A bemártáshoz

    • olvasztott Rama - 15 dekagramm
    • kristálycukor - 15 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóiból a szokásos módon tésztát dagasztunk. Kétszeresére kelesztjük, átgyúrjuk, 5 cm átmérőjű hengert sodrunk és 24 egyforma korongra felvágjuk.
    2. Tenyerünk között meggömbölygetjük és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, távol egymástól, mert nagyra megnőnek. Ujjunkkal a közepébe mélyedést nyomunk és ebbe töltjük a habzsákba tett pudingot. Felvert tojással lekenjük és sütjük.
    3. A megsült fánkokat a tepsit letakarva langyosra hűtjük. Olvasztott Ramába, majd kristálycukorba mártjuk. Finom, melyen a pudingkrém a napkorongot, a körülötte lévő cukorkristályok pedig a napsugarakat jelképezik.