Feltöltve:

Naptorta

access_alarm 0
cake Nehéz
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A piskótatésztához

víz3 evőkanál
Rama Vajas Íz5 dekagramm
kristálycukor15 dekagramm
tojás3 darab
Dr. Oetker Sütőpor0.5 csomag
finomliszt10 dekagramm
1 csipetnyi

Az omlós tésztához

Rama Vajas Íz10 dekagramm
finomliszt15 dekagramm
kristálycukor4 dekagramm
tojásfehérje1 darab
1 csipetnyi

A díszítéshez

mandulaforgács10 dekagramm
tejszín2 dl

A rátéthez

narancs, vagy grapefruit6 darab
Dr. Oetker Őrölt Zselatin3.5 csomag
porcukor12.5 dekagramm
joghurt3 dl
mascarpone sajtkrém30 dekagramm
gyümölcs likőr4 evőkanál
friss narancslé6 dl
tejszín2.5 dl
narancs, vagy sárgabaracklekvár9 dekagramm

Desszertek: Naptorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Az omlós tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk és 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük pihenni. A tésztát kör alakúra nyújtjuk, a tortaformába rakjuk és előmelegített sütőben 190 °C-on 10 percig sütjük.

2. lépés

Sütés közben elkészítjük a piskótatésztát. A tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjét a sóval és 8 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját, vizet és a maradék cukrot habosra keverjük, belekeverjük az olvasztott Ramát, a sütőporral elkevert lisztet, illetve a fehérjehabot és óvatosan elkeverjük.

3. lépés

Beleöntjük egy Ramával kikent, kilisztezett tortaformába és előmelegített sütőben180 °C-on 20-25 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni és félbevágjuk.

4. lépés

A három csomag zselatint az előírás szerint elkészítjük a narancslében. A narancsokat vagy grapefruitokat meghámozzuk, a fehér színű hártyát is teljesen eltávolítjuk, gerezdekre vágjuk. Simára keverjük a mascarpone sajtkrémet, a likőrt, a cukrot és a joghurtot. A még langyos zselatint, hozzáadjuk a túróhoz és jól összekeverjük.

5. lépés

A tejszínt habbá verjük és hozzákeverjük a krémhez. Az omlós tésztát belefektetjük a tortaformába, megkenjük a felmelegített lekvárral, rárakjuk a piskóta egyik lapját, ráfektetjük a narancsgerezdeket és ráöntjük a krémet (kb. 1,5 dl krémet hagyunk az utolsó réteghez).

6. lépés

A krémre fektetjük a piskóta második felét és ráöntjük a maradék krémet. A tortát legalább két órára hűtőszekrénybe rakjuk.

7. lépés

Az egy csomag por alakú zselatint feloldjuk, gőz felett felmelegítjük, de nem forraljuk, majd 3 dl narancslébe keverjük (vagy elkészítünk egy csomag tortabevonó zselét a csomagon feltüntetett utasítás szerint).

8. lépés

A maradék narancsgerezdeket a torta tetejére fektetjük, ráöntjük az elkészített zselémázat és egy egész éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. A tortát kivesszük a formából, tejszínhabbal, mandulapelyhekkel díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem