Narancs-szelet
Hozzávalók
A rózsaszín tésztához
tojás | 4 darab | |
---|---|---|
puncs ízű pudingpor | 2 csomag | |
sütőpor | 1 kávéskanál |
A sárga piskótához
tojás | 4 darab | |
---|---|---|
kristálycukor | 4 evőkanál | |
liszt | 4 evőkanál | |
kk.sütőpor | 1 darab |
A krémhez
vaníliás pudingpor | 1 csomag | |
---|---|---|
tej | 3 dl | |
Ráma | 20 dekagramm | |
cukor | 1 kevés |
Desszertek: Narancs-szelet a sok
Elkészítés
A rózsaszín tészta készítése: a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, fokozatosan beleadagoljuk a cukrot, a tojások sárgáját, majd a sütőporral elkevert pudingport. Ramával kikent és lisztezett őzgerincformában sütjük. A sárga piskóta készítése a szokásos módon. Közepes méretű tepsiben sütjük. A krém készítése: a pudingporból 3 dl tejjel sűrű pépet főzünk. Ha kihűlt, a Ramát ízlés szerinti mennyiségű cukorral habosra keverjük és a pudingos péphez adjuk. Összeállítás: a rózsaszín piskótát hosszanti irányban 4 részre vágjuk, megtöltjük a krémmel, majd összeillesztjük. A tetejét is bekenjük a krémmel. Erre borítjuk a sárga piskótát, amit méretre vágunk, hogy az őzgerincformához szépen illeszkedjen. Így lesz narancs-szelet alakú a sütink.