Feltöltve:

Narancskrémes étcsokis torta

180
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Az étcsokis piskótához

tojás10 darab
Vajas íz16 dekagramm
60%-os étcsokoládé10 dekagramm
cukor15 dekagramm
liszt16 dekagramm
sütőpor1 csomag
1 csipetnyi
fahéj1.5 teáskanál

A narancskrémhez

tojássárgája6 darab
cukor15 dekagramm
liszt4 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
Rama Vajas Íz30 dekagramm
közepes narancs4 darab
citrom0.5 darab

A díszítéshez

reszelt étcsokoládé6 dekagramm

Desszertek: Narancskrémes étcsokis torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A margarint a sóval, robotgép segítségével habosra kervejük, majd a felolvasztott étcsokoládét hozzákeverjük.

2

A csokis margarinhoz hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a külön felvert tojáshabot.

3

A tojásos „folyékony" masszához a száraz hozzávalók keverékét (sütőporos, fahéjas szitált lisztet) is hozzákeverjük, és 180 fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig, készre sütjük.

4

A krémhez a tojássárgákat, a cukrot, a liszet, a vaníliás cukrot, a narancsok és a fél citrom levét vízgőz felett (kb. puding állagúra) főzzük, majd kihűtjük.

5

A narancsok reszelt héjával a Rama Vajas ízt habosra keverjük, majd a kihűlt krémmel összekeverjük.

6

A három részre vágott piskótát megkenjük a krémmel, majd megszórjuk a reszelt csokoládéval. A torta oldalára is kenhetünk a krémből. Hűtőben dermesztjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem