Narancsos, csokis, gumicukros muffin
Hozzávalók
liszt | 20 dekagramm | |
---|---|---|
egész tojás | 2 darab | |
só | 1 kevés | |
kristálycukor | 4 evőkanál | |
tej | 2 dl | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
narancs reszelt héja | 1 darab | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
olvasztott Rama | 8 dekagramm | |
békás gumicukor | 1 csomag | |
fehér csokoládé | 20 dekagramm | |
csokireszelék | 1 csomag |
Desszertek: Narancsos, csokis, gumicukros muffin a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
A lisztet a sütőporral és a pici sóval elvegyítjük. A tojásokat a tejjel, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt narancshéjjal elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet is. Kikeverjük, majd muffin papírral kibélelt muffin sütő tepsibe a formákat 3/4-ig megtöltjük. Közepes hőfokon készre sütjük, végül kéz-melegre hűtjük.
A gumicukrokat 3-4 db-ra vágjuk és a kéz-melegre hűtött muffinokba alulról befelé beleszúrjuk. 1 db muffinba 2-3 db-ot. Az előzőleg feldarabolt gumicukrok könnyen belemennek egy hosszúkás, vékony-hegyű kés segítségével.
A 20 dkg fehér csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd a kész muffinokat fejjel lefelé belenyomkodjuk és rögtön rászórjuk a csokireszeléket.