Narancsos, csokis muffin
Hozzávalók
cukor | 12 dekagramm | |
---|---|---|
kakaó | 5 gramm | |
liszt | 28 dekagramm | |
olvasztott Rama | 3 evőkanál | |
tej | 1.8 dl | |
tojás | 2 darab | |
só | 1 csipetnyi | |
kakaópor | 5 gramm | |
étcsoki, apróra vágva | 20 dekagramm | |
reszelt narancshéj | 2 teáskanál |
Desszertek: Narancsos, csokis muffin a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
1
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Ha nemszilikon muffin sütőt használunk, akkor kikenjük Ramával, vagy teszünk bele kapszlit. A szilikonformával nincs teendőnk. Egy tálba adagoljuk a hozzávalókat a fenti sorrendben, jól összekeverjük és a muffin formába kanalazzuk. Lehetne külön a száraz és külön a nedves hozzávalókat kevergetni, aztán egy nagy tálban egyesíteni és így elkészíteni a masszát, de én már nem szoktam ezzel kínlódni. 20-25 perc alatt készre sütjük.