Narancsos-csokoládés muffin
Hozzávalók
cukor | 20 darab | |
---|---|---|
liszt | 30 darab | |
Ráma | 25 darab | |
tojás | 4 darab | |
étcsokoládé | 10 dekagramm | |
narancs | 1 darab | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
liszt | 30 dekagramm | |
sütőpor | 0.5 csomag |
Desszertek: Narancsos-csokoládés muffin a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
A narancsot megmossuk, héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. Az étcsokoládét apró darabokra vágjuk. A Ramát habosra keverjük a kétféle cukorral. Hozzáadjuk a narancs levét és a reszelt héját, majd egyenként belekeverjük a tojásokat és habverővel jól elkeverjük. A lisztet és a sütőport a masszába szitáljuk és simára keverjük. Az apróra vágott csokoládét is a masszába keverjük. A masszát muffin sütőformába öntjük, melyet előzőleg kikenünk Ramával, de lehet sütőpapírt is használni és előmelegített sütőben 180 C-on kb. 20 percig, vagy tűpróbáig sütjük. A muffinokat a formákból kivéve hűlni hagyjuk és ízlés szerint díszíthetjük. Adhatunk hozzá 2-3 kanál kakaóport is.