Narancsos fánkocskák
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 4 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 2 teáskanál | |
tej | 1 dekagramm | |
liszt | 35 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
élesztő | 2 dekagramm | |
tojássárga | 2 darab | |
narancs reszelt héja és leve | 1 darab | |
sikér | 1 evőkanál |
Desszertek: Narancsos fánkocskák a sok Fánk recept közül.
Elkészítés

1
Minden hozzávalót dagasztógép üstjébe tetszünk és elindítjuk a
programot. Mikor megdagasztotta lekapcsoljuk és a gépben hagyjuk kelni 1 órát.
2
Deszkára borítjuk és 1 cm vékonyra nyújtjuk a tésztát.Fánkszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk és lisztezett felületen 20 percet letakarva pihentetjük.
3
Egy lábosba olajat forrósítunk, közepes lángra tesszük, és a fánkokat lisztezett felületen lévő
felükkel felfelé az olajba tesszük és fedő alatt 1 percig sütjük, majd megnézzük, hogy megpirult-e, ha igen akkor fordítsuk meg és már fedő nélkül készre sütjük.
4
Papírtörlőre téve, porcukorral megszórjuk, és lekvárral tálaljuk.