Feltöltve:

Narancsos fatörzs

56
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz2 dekagramm
tojás6 darab
tej1 evőkanál
finomliszt6 evőkanál
narancs reszelt héja1 darab
édesítőpor10 evőkanál
keserű kakaópor2 evőkanál

Desszertek: Narancsos fatörzs a sok Fatörzs recept közül.

Elkészítés

1

A tésztához a tojások sárgáját a fele édesítőporral kikeverjük, a fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a többi édesítőport is hozzáadjuk. A két masszát óvatosan egymásba forgatjuk, közben részletekben a lisztet is beleszitáljuk.

2

Ramával kikent nagy tepsibe kb. 30x33 centisre elsimítjuk, és közepesen forró sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 16 perc alatt megsütjük.

3

Nem hagyjuk kiszáradni: melegen zsírpapírra borítjuk, 1-2 evőkanál tejjel vagy rummal meglocsoljuk (bespricceljük), és többször óvatosan felcsavarjuk, kibontjuk. Ha ezt nem végezzük el, a töltés során eltörik a tészta. Összetekerve, sütőpapírba csomagolva hagyjuk kihűlni.

4

Gőz fölött, habüstben, vagy tálban a tojásokat, összekeverjük az édesítőporos kakaóval. A reszelt narancshéjat beleszórjuk, kevergetve kb. 10 perc alatt sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük, az előre kikevert Ramát apránként hozzáadjuk.

5

Ezzel a krémmel a piskótatekercset megtöltjük, kívülről is bekenjük vele, kis mennyiséget a díszítéshez meghagyunk.

6

Villával végig-rovátkoljuk a fatörzs oldalát, tetejét és a krémből formált kis csomókkal díszítjük (ezek a fa rögei).

Hozzászólások

Hasonló receptek

100"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

45"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

110"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

25"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

75"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem