Narancsos fatörzs
Narancsos fatörzs
  • timer56 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 dekagramm
  • tojás - 6 darab
  • tej - 1 evőkanál
  • finomliszt - 6 evőkanál
  • narancs reszelt héja - 1 darab
  • édesítőpor - 10 evőkanál
  • keserű kakaópor - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. A tésztához a tojások sárgáját a fele édesítőporral kikeverjük, a fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a többi édesítőport is hozzáadjuk. A két masszát óvatosan egymásba forgatjuk, közben részletekben a lisztet is beleszitáljuk.
  2. Ramával kikent nagy tepsibe kb. 30x33 centisre elsimítjuk, és közepesen forró sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 16 perc alatt megsütjük.
  3. Nem hagyjuk kiszáradni: melegen zsírpapírra borítjuk, 1-2 evőkanál tejjel vagy rummal meglocsoljuk (bespricceljük), és többször óvatosan felcsavarjuk, kibontjuk. Ha ezt nem végezzük el, a töltés során eltörik a tészta. Összetekerve, sütőpapírba csomagolva hagyjuk kihűlni.
  4. Gőz fölött, habüstben, vagy tálban a tojásokat, összekeverjük az édesítőporos kakaóval. A reszelt narancshéjat beleszórjuk, kevergetve kb. 10 perc alatt sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük, az előre kikevert Ramát apránként hozzáadjuk.
  5. Ezzel a krémmel a piskótatekercset megtöltjük, kívülről is bekenjük vele, kis mennyiséget a díszítéshez meghagyunk.
  6. Villával végig-rovátkoljuk a fatörzs oldalát, tetejét és a krémből formált kis csomókkal díszítjük (ezek a fa rögei).