Narancsos, harang formájú keksz
Hozzávalók
cukor | 12.5 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 45 dekagramm | |
Ráma | 35 dekagramm | |
tej | 1 darab | |
só | 1 csipetnyi | |
narancs lereszelt héja | 1 darab | |
színes dekorcukorkák a díszítéshez | 1 kevés |
Desszertek: Narancsos, harang formájú keksz a sok Keksz recept közül.
Elkészítés
1
A Ramát a cukorral habosra keverni, lehet használni robotgépet is. Belekeverni ebbe a masszába a sóval és a narancshéjjal elkevert lisztet, majd jól eldolgozni. Ezt lehet a robotgép dagasztó spiráljával, de kézzel mindenképpen át kell gyúrni, majd cipóba formázni és fél órára betenni a hűtőbe. Pihenés után lisztezett deszkán kb. 8 mm. vastagságúra kinyújtani. A harang formájú kiszúróval kiszúrni és a sütőpapíros tepsibe betenni. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig kell sütni. Kihűlés után egyéni ízlés szerint lehet díszíteni.