Feltöltve:

Narancsos krém (flan de naranja)

90
Nehéz
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

porcukor27.5 dekagramm
narancslé, leszűrve2 dl
tojássárgája (szobahőmérsékletű)7 darab
tojás1 darab

Desszertek: Narancsos krém (flan de naranja) a sok Krém recept közül.

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 170 °C-ra, (gázsütőnél 3. fokozat). Kissé olajozzunk ki négy, 1,25 dl-es süteményes formát olajsprayvel, és tegyük egy tepsibe. Tegyünk 8 dkg cukrot és 0,6 dl vizet egy edénybe, és kevergessük kis lángon, amíg a cukor elolvad. Vegyük nagyobbra a lángot, hogy a folyadék felforrjon, és főzzük 10 percig, vagy amíg a keverék aranyszínű, és olyan illatú lesz, mint a karamell.

2

Gyorsan osszuk el a karamellt a formák között, és forgassuk úgy a formákat, hogy az aljukat mindenhol befedje. Tegyük a narancslét és a maradék cukrot egy kis edénybe, és kis lángon addig kevergessük, amíg a cukor elolvad. Vegyük nagyobbra a lángot, forraljuk fel a folyadékot, és főzzük 2 percig, vagy amíg a keverék szirupos állagú lesz, majd hagyjuk 10 percig hűlni.

3

Tegyük a tojássárgákat és az egész tojást egy tálba, és fakanállal verjük fel. Öntsük a kihűlt narancslét a tojásokra, és jól keverjük össze. Szűrjük le szűrőn a keveréket, és kanalazzuk a süteményes formákba. Öntsünk a tepsibe annyi forró vizet, amennyi a formák oldalának a feléig ér.

4

Süssük 15 percig, majd óvatosan távolítsuk el a formákat a vízből, és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni. Hűtőszekrényben teljesen hűtsük le, (ez kb. 2 órát vesz igénybe).

5

Amikor tálalásra kész, 10 másodpercre merítsük a formákat forró vízbe, majd borítsuk ki a tartalmukat tányérokra.

Hozzászólások

Hasonló receptek

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem