Narancsos linzervirágok
Hozzávalók
cukor | 20 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 40 dekagramm | |
Ráma | 25 dekagramm | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
narancs lereszelt héja | 2 darab | |
citrom lereszelt héja | 1 darab | |
lekvár (az eredeti recept baracklekvárt írt, én most meggylekvárral készítettem) | 1 üvegcse | |
só | 1 csipetnyi |
Desszertek: Narancsos linzervirágok a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A sütőport elkeverni a liszttel és a porcukorral. Én robotgéppel csináltam, így a keverőtálba beleöntöttem és belevagdostam a Ramát, a narancs és citromhéjat. Összegyúrni és fóliába csomagolni, majd egy éjszakára betenni a hűtőbe. Másnap a sütőt előmelegíteni 180 fokra és a tepsiket kibélelni sütőpapírral. A hűtőből kivett tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtani, kb. 1 cm-re. Én kicsit vékonyabbra csináltam, persze ízlés dolga. Közepes kiszúróval, de ez is ízlés dolga egy teli és egy lyukast kiszaggatni, majd a tepsibe rakni pár cm-es távolságra. Mehet a sütőbe, de nagyon kell figyelni, mert nekem kevesebb hőfok, úgy 170 fok elég volt és a javasolt 10-15 perc helyett 8-10 perc kellett csak. A tepsiben hagyni pár percet pihenni. Kihűlés után a lyukasakat porcukorba lehet mártani és összeragasztani a két formát a választott lekvárral.