Feltöltve:

Narancsos-mandulás márványos keksz

100
Könnyű
6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A kekszhez

Rama Vajas Íz200 gramm
cukor100 gramm
Dr. Oetker Vanillincukor1 csomag
tojássárgája2 darab
liszt250 gramm
Dr. Oetker Sütőpor0.5 csomag
2 db narancs reszelt héja, vagy 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj1 csomag
darált mandula100 gramm
1 csipetnyi

A díszítéshez

Dr. Oetker Fondant fehér cukormassza 
különböző színű Dr. Oetker Ételszínezékek 

Sütéshez

Sütési idő 100 perc
Sütési hőmérséklet 175 °
Edény, sütő formája sütőpapírral bélelt tepsi

Desszertek: Narancsos-mandulás márványos keksz a sok Keksz recept közül.

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 175 ℃-ra.

2

Habosítsuk ki a puha Rama Vajas Ízt a cukorral és a vanillincukorral egy nagy tálban. Adjuk hozzá a tojássárgáját, keverjük habosra, majd keverjük hozzá a többi száraz alapanyagot is. Gyúrjuk tésztává.

3

Nyújtsuk ki a tésztát 7 mm vastagságúra lisztezett deszkán, és szaggassunk belőle tojás alakú formákat, majd sütőpapírral bélelt tepsiben süssük kb. 8-10 percig, vagy amíg enyhén barnák nem lesznek a kekszek. Hagyjuk őket a sütőpapíron kihűlni.


4

A fondantba csepegtessük tetszőleges színű ételszínezéket, gyúrjuk össze egy-két mozdulattal (ha túl sokáig gyúrjuk, nem lesz márványos), majd fólia között vagy porcukor segítségével nyújtsuk ki. Vonjuk be vele a kekszeket.

Hozzászólások

Hasonló receptek

110"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

100"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

80"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem