Narancsos-mandulás márványos keksz
Hozzávalók
A kekszhez
Rama Vajas Íz | 200 gramm | |
---|---|---|
cukor | 100 gramm | |
Dr. Oetker Vanillincukor | 1 csomag | |
tojássárgája | 2 darab | |
liszt | 250 gramm | |
Dr. Oetker Sütőpor | 0.5 csomag | |
2 db narancs reszelt héja, vagy 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj | 1 csomag | |
darált mandula | 100 gramm | |
só | 1 csipetnyi |
A díszítéshez
Dr. Oetker Fondant fehér cukormassza | ||
---|---|---|
különböző színű Dr. Oetker Ételszínezékek |
Sütéshez
Sütési idő | 100 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 175 ° |
Edény, sütő formája | sütőpapírral bélelt tepsi |
Desszertek: Narancsos-mandulás márványos keksz a sok Keksz recept közül.
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 175 ℃-ra.
Habosítsuk ki a puha Rama Vajas Ízt a cukorral és a vanillincukorral egy nagy tálban. Adjuk hozzá a tojássárgáját, keverjük habosra, majd keverjük hozzá a többi száraz alapanyagot is. Gyúrjuk tésztává.
Nyújtsuk ki a tésztát 7 mm vastagságúra lisztezett deszkán, és szaggassunk belőle tojás alakú formákat, majd sütőpapírral bélelt tepsiben süssük kb. 8-10 percig, vagy amíg enyhén barnák nem lesznek a kekszek. Hagyjuk őket a sütőpapíron kihűlni.
A fondantba csepegtessük tetszőleges színű ételszínezéket, gyúrjuk össze egy-két mozdulattal (ha túl sokáig gyúrjuk, nem lesz márványos), majd fólia között vagy porcukor segítségével nyújtsuk ki. Vonjuk be vele a kekszeket.