Narancsos-mandulás márványos keksz
Narancsos-mandulás márványos keksz
  • timer100 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

    A kekszhez

    • Rama Vajas Íz - 200 gramm
    • cukor - 100 gramm
    • Dr. Oetker Vanillincukor - 1 csomag
    • tojássárgája - 2 darab
    • liszt - 250 gramm
    • Dr. Oetker Sütőpor - 0.5 csomag
    • 2 db narancs reszelt héja, vagy 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj - 1 csomag
    • darált mandula - 100 gramm
    • só - 1 csipetnyi

    A díszítéshez

    • Dr. Oetker Fondant fehér cukormassza - darab
    • különböző színű Dr. Oetker Ételszínezékek - darab

    Elkészítés:

    1. Melegítsük elő a sütőt 175 ℃-ra.
    2. Habosítsuk ki a puha Rama Vajas Ízt a cukorral és a vanillincukorral egy nagy tálban. Adjuk hozzá a tojássárgáját, keverjük habosra, majd keverjük hozzá a többi száraz alapanyagot is. Gyúrjuk tésztává.
    3. Nyújtsuk ki a tésztát 7 mm vastagságúra lisztezett deszkán, és szaggassunk belőle tojás alakú formákat, majd sütőpapírral bélelt tepsiben süssük kb. 8-10 percig, vagy amíg enyhén barnák nem lesznek a kekszek. Hagyjuk őket a sütőpapíron kihűlni.
    4. A fondantba csepegtessük tetszőleges színű ételszínezéket, gyúrjuk össze egy-két mozdulattal (ha túl sokáig gyúrjuk, nem lesz márványos), majd fólia között vagy porcukor segítségével nyújtsuk ki. Vonjuk be vele a kekszeket.

    Sütéshez