A tojásokat szétválasztom, és először a fehérjét kemény habbá verem a 100 g kristálycukorral. Ezt félreteszem, és most a Vajas ízt habosra keverem a porcukorral és a tojássárgákkal.
A lisztet összekeverem a maradék alapanyagokkal, lassan beledolgozom a vajas masszába, és fellazítom a keményre vert tojás fehérjével.
Ezután kikenek egy 24 cm átmérőjű tortaformát, picit megszórom zsemlemorzsával. Belebuhantom a tésztát, egyenletesre igazítom és 180°C-on 30 percig sütöm.
A pudingport 4 dl tejjel, 3 evőkanál cukorral és az egy csomag Bourbon vaníliás cukorral elkészítem, majd hagyom teljesen kihűlni.
A Rama Vajas ízt habosra keverem a porcukorral, hozzáadom a reszelt narancshéjat és a kihűlt vaníliás pudingot. Megjegyzésként hozzáteszem, hogy nyugodtan tehetünk bele egy egész narancs reszelt héját is.
A szederlekvárt kikeverem a fél narancs levével, és a kettévágott – immáron kihűlt – piskótatészta lapjait megkenem vele.
Az alsó felére felkenem a krém több mint felét, majd óvatosan ráhelyezem a felső piskóta lapot.
Kívülről megkenem a maradék krémmel, szépen egyenletesen eldolgozom, majd az oldalát díszítésként megszórom szeletelt mandulával.
Ízlés szerint a torta tetejére is kerülhet díszítésként mandula, esetleg meggy és/vagy koktélcseresznye.