Narancsos mézes-krémes szelet
Hozzávalók
krem
vaníliás pudingpor | 1 csomag |
---|---|
tej | 3 dl |
Ráma | 200 gramm |
porcukor | 200 gramm |
vaníliás cukor | 2 csomag |
citromlé | 0.5 dl |
rum | 0.5 dl |
narancs lereszelt héja | 1 darab |
Tészta
méz | 120 pohár |
---|---|
Ráma | 100 gramm |
tej | 0.5 dl |
kristálycukor | 160 gramm |
citrom leve | 0.5 darab |
tojás | 2 darab |
liszt | 600 gramm |
szódabikarbóna | 1 kávéskanál |
vaníliás cukor | 1 csomag |
fahéj | 1 kávéskanál |
Tetejére
csokoládé | 20 dekagramm |
---|---|
baracklekvár | 15 dekagramm |
Desszertek: Narancsos mézes-krémes szelet a sok Mézes-krémes recept közül.
Elkészítés
A tésztához a mézet a Ramával és a tejjel felforrósítjuk, majd gyors mozdulatokkal beledolgozzuk a cukorral és citromlével elhabart tojásokat. Hozzáadjuk a szódabikarbónával, vaníliás cukorral, fahéjjal és egy csipet sóval elkevert lisztet, majd fakanállal összedolgozzuk.
Egyenlőre ragacsos lesz, de nem baj és a keverőtálban hagyva, fél órára a hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük, majd a tésztát 4 részre osztjuk és gáztepsi hátulján 4 lapot sütünk belőle.
A krémhez a pudingport és a tejet sűrű péppé főzzük, gyakran megkeverve kihűtjük. A Ramát habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A pudinghoz keverjük a citromlét, a rumot és a reszelt narancshéjat, majd kanalanként a Ramás krémet.
Az első lapot tepsibe fektetjük, megkenjük a krém felével, ráhelyezzük a második lapot, megkenjük a lekvár felével, aztán a harmadik lap, a maradék krém, végül a negyedik lap, amelyet vékonyan megkenünk lekvárral és 20 percig szikkadni hagyjuk. Végül leöntjük csokival a tetejét.